Nieuwe bedrijventerreinen

0

HOLTEN – In onze gemeente kunnen ondernemers op nieuwe bedrijventerreinen kavels huren of in erfpacht nemen. Of de ondernemer op termijn de grond wil kopen is afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van het bedrijf. De gemeente nodigt ondernemers uit voor een vrijblijvend gesprek.

Tot nu toe is het beleid dat de gemeente nieuwe bouwterreinen verkoopt aan nieuwe of bestaande ondernemers. Dat gaat nu veranderen. De gemeente wil bedrijven faciliteren door bijvoorbeeld grond in erfpacht of huur uit te geven. Hierdoor is mogelijk de bankfinanciering voor ondernemers makkelijker.

In de huurovereenkomst of het pachtcontract kunnen nadere voorwaarden worden opgenomen om op termijn de grond te kopen of de huur dan wel de erfpacht voor langere tijd door te laten lopen. Dat is helemaal afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van het bedrijf.

Op deze manier probeert de gemeente samen met de ondernemers tot een oplossing te komen in de huisvestingsproblematiek.

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek kunnen geïnteresseerde ondernemers terecht bij mevrouw V. (Vera) Hakenberg, bedrijvencontactfunctionaris, t. 06 53648801.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.