Maatschappelijk Verantwoord Verenigen

0

GEMEENTE – Start inzet gratis sportmobiel en buursportcoaches

Achtergrondinformatie
In 2013 is de gemeente gestart met de pilot Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (MVV) om met diverse samenwerkende partijen te komen tot een maatschappelijk verantwoord beleid zodat o.a. sport verbonden wordt aan andere sectoren. Vanuit een aantal doelstellingen* zijn nu twee onderwerpen pragmatisch uitgewerkt en klaar voor de start. De gemeente heeft hierin een faciliterende en stimulerende rol gespeeld.

Aan de Sterkerij uit Rijssen is de opdracht verstrekt om samen met jongeren uit het praktijkonderwijs (CSG Reggesteyn) een sportmobiel te bouwen en in te richten. De sportmobiel is voorzien van allerlei sport- en spelmateriaal en audioapparatuur. De sportmobiel is vanaf 1 februari 2014 gratis beschikbaar voor het organiseren van beweeg-, sport en spelactiviteiten door combinatiefunctionarissen onderwijs-sport en buurtsportcoaches. Ook kunnen scholen (basis en voortgezet onderwijs) en sportverenigingen uit Rijssen-Holten gebruik maken van de sportmobiel.

Ook zijn twee buursportcoaches (BSC) aangesteld. Per 1 januari 2014 gaat René Hoveling als coördinerend buurtsportcoach aan de slag en Ivet Harperink als uitvoerend buurtsportcoach. Beide BSC zijn aangesteld bij de nieuwe stichting ViaVie Welzijn (voorheen Socuwe).

Met de aanstelling van de 2 BSC kan het project MVV ook daadwerkelijk starten en om de breedtesport te stimuleren faciliteert de gemeente o.a. de buurtsportcoaches met de aankoop van een sportmobiel. Om dit heugelijke feit te vieren geeft wethouder Hans ter Keurst op 23 januari 2014 om 13.30 uur bij de Sterkerij in Rijssen de sportmobiel op een feestelijke wijze in gebruik.

*doelstellingen MVV:
•    Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek bieden
•    Voortijdig schooluitval beperken
•    Beweging door ouderen stimuleren
•    Participatie in het algemeen

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer