Kulturhus Holten achter op schema

0

HOLTEN – Er wordt op dit moment volop gewerkt aan het Kulturhus in Holten, maar door de aanhoudende winter ligt de uitvoering niet op schema.
Het is zelfs zeer de vraag of het Kulturhus op tijd klaar is.

Het is de bedoeling dat het Kulturhus begin juli als ‘zenuwcentrum’ voor de triatlon wordt gebruikt. Als het Kulturhus dan nog niet gereed is, wijkt de triatlonorganisatie uit naar zaal Irene aan de Boschkampstraat. De reconstructie van de Smidsbelt móet voor de triatlon voltooid zijn. Over de naam heeft de Stichting Kulturhus inmiddels een besluit genomen: ‘Kulturhus Holten’.

Het stichtingsbestuur is momenteel vooral druk met de inrichting. Voor de aanschaf van de inventaris worden sponsors gezocht.

Verder stelt de Stichting Kulturhus op korte termijn een manager aan. Eén van diens hoofdtaken is het samenstellen van een seizoenprogramma. Vanuit de politiek klinkt de roep om directeur Ton van Rheenen van het Rijssense Parkgebouw in te schakelen. Van Rheenen, die van het Parkgebouw een aansprekend theater heeft gemaakt, kent het klappen van de zweep. "Waarom maakt het Kulturhus geen gebruik van hem? Het zou veel efficiënter zijn", wordt benadrukt. De suggestie klinkt wethouder Hans ter Keurst als muziek in de oren. Maar de symbiose tussen Kulturhus en Parkgebouw zit er niet in. "Dat ligt in Holten gevoelig", verklaart de wethouder die bij het Kulturhus-bestuur de diensten van Van Rheenen heeft aanbevolen. De handschoen werd in Holten niet opgepakt, tot ongenoegen van raadsleden. Want ‘dubbelwerk’ kost de gemeente geld, zo wordt geredeneerd. En de wethouder wil samenwerking niet afdwingen. "Het bestuur wil de programmering niet door iemand van ‘buiten Holten’ laten verzorgen."

Kulturhus-voorzitter Flip Buur-

meijer in een reactie: "De organisatie van het Kulturshus wordt nu op poten gezet. Het is goed om in deze cruciale fase de zaken in eigen hand te houden. De manager is straks de ‘spin in het web’. Samen met de vaste gebruikers, zoals de stichting Kunst en Cultuur, gaat hij een programma opzetten. Er komt ook een programmaraad." Overigens wordt het Centrum voor Jeugd en Gezin onderdeel van het Kulturhus, maar het loket komt in De Boschkamp.
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.