Kaarsenceremonie op Canadese Begraafplaats

0

Holten – Op Kerstavond 24 december zetten de kinderen van de Holtense basisscholen weer kaarsen bij de graven op de Canadese Begraafplaats op de Holterberg.

Met deze jaarlijkse traditie herdenken de schoolkinderen de soldaten die hun leven gaven voor onze vrijheid. De ceremonie begint om 16:30 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Maandag 24 december op Kerstavond wordt de Canadese Begraafplaats verlicht door kaarsen die bij elk graf zullen branden. De Stichting Viering Nationale Feestdagen hoopt dat het licht en de warmte van de kaarsen op Kerstavond er toe bijdraagt dat er nooit vergeten zal worden welk uitzonderlijk offer deze soldaten hebben gebracht voor onze vrijheid. Door juist kinderen bij ceremonie te betrekken, gaat het bij de kinderen echt leven en wordt het belang ervan doorgegeven aan volgende generaties.

De indrukwekkende ceremonie trekt ieder jaar vele bezoekers en het aantal groeit nog steeds. Dit jaar zal naast een afvaardiging van de Canadese Ambassade ook de Voorzitter van de Eerste Kamer de heer De Graaf aanwezig zijn bij de ceremonie. De ceremonie kan rekenen op veel aandacht uit de directe omgeving van Holten, maar ook ver daarbuiten. Zo ontvangt de organisaties veel warme reacties vanuit Canada. De breed gedragen herdenking wordt geheel gefinancierd door bijdragen van donateurs en giften.

Gezien de grote opkomst van de laatste jaren is in overleg met de Gemeente Rijssen-Holten besloten, dat er vanaf 15.00 uur slechts eenrichtingsverkeer mogelijk is van en naar de Canadese Begraafplaats. Men kan de Begraafplaats met de auto uitsluitend via de
Holterbergweg en vervolgens de Wullenbergweg (bij ‘t Lösse Hoes) bereiken. U dient de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. In verband met de drukte wordt men gevraagd zoveel mogelijk per fiets of lopend naar de ceremonie te komen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.