Informatiebijeenkomst ZorgAccent thuiszorg voor bewoner Abraham Berghof

0

HOLTEN – Afgelopen vrijdagmiddag, 6 juni, was er een informatiebijeenkomst voor alle bewoners van het Abraham Berghof te Holten, georganiseerd door ZorgAccent Thuiszorg, team Holten-Oost.

Doel van deze middag was om de bewoners te informeren over alle soorten zorg, voorzieningen en gemak services die ZorgAccent te bieden heeft. Hierover bestaat veel onduidelijkheid en, door de vele veranderingen van de regering op het gebied van zorg, wordt het alleen maar verwarrender.

Op een leuke manier werd de kennis getest van de bewoners van de Abraham Berghof. Dit ging door middel van een quiz. Er werden 27 stellingen voorgelezen die beantwoord konden worden met

 ‘waar’ of ‘niet waar’. Voorbeelden van stellingen waren: ‘ZorgAccent levert ook huishoudelijke hulp’ en ‘ZorgAccent levert ook nachtzorg’. Het goede antwoord werd vervolgens genoemd met een korte uitleg erbij. Het antwoord op genoemde stellingen is overigens allebei ‘waar’.  De bewoner met de meeste goede antwoorden won een leuke prijs. Alle bezoekers gingen naar huis met veel informatie over ZorgAccent, maar ook over andere plaatselijke organisatie die door onder andere de nieuwe kabinetsplannen nog belangrijker worden binnen de zorg. Zo zijn er folders uitgedeeld van ViaVie welzijn (voormalig Stichting Welzijn Ouderen Rijssen-Holten), De Zonnebloem, het Rode Kruis en Stichting Vrijwillige Thuiszorg.

Het was een gezellige middag waarbij er natuurlijk ook werd gezorgd voor een hapje, een drankje en muzikale omlijsting.

Wanneer u vragen heeft aan ZorgAccent of gewoon eens wilt kennismaken, dan kan dit natuurlijk. Op alle werkdagen hebben wij spreekuur  tussen 11.00 en 12.00 uur in ons kantoor aan de Tuinstraat 2. Tevens is er dan de mogelijkheid om hulpmiddelen te lenen / huren, denk hierbij aan loophulpmiddelen, een postoel of een hoog-laag bed. Dagelijks tussen 07.00 en 23.00 uur zijn wij rechtstreeks te bereiken via 06-55698707.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.