Hulzebosch neemt WK-hit op in Holten

HOLTEN/ESPELO – Of het een hit wordt? ‘‘Geen flauw idee natuurlijk, dat weet je immers nooit van tevoren”, laat Erik Hulzebosch alle voorspellingen aan zich voorbij gaan. ‘‘Maar wat voor mij telt, is dat eens totaal iets anders is.”
Erik Hulzebosch is de studio van Edwin van Hoevelaak ingedoken om van het nummer van AC/DC: Thunderstruck een WK-hit te maken.

Voor de gewezen marathonschaatser annex entertainer namelijk geen obligate meedeiner of house-toestanden, maar keiharde rock om Oranje een hart onder de riem te steken.

Hulzebosch heeft namelijk iets met AC/DC. ‘‘Ik luister het veel in mijn auto.” En toen de intro van de klassieker ‘Thunderstruck’ weer eens met veel decibellen uit de boxen schalde, kreeg hij een ingeving. Hij trok bij de hitfabriek de Rooftop Studio van Edwin van Hoevelaak in Holten aan de bel en eerder deze week zag een van de meest opvallende wk-singles ooit het levenslicht: ‘De leeuw die brult’.

Hulzebosch heeft met deelnames aan televisieprogramma’s in het verleden meermalen bewezen dat hij vocaal verrassend sterk uit de hoek kan komen. Maar dit was toch wel even andere koek. De zanger van AC/DC staat immers bekend om z’n absurd hoge uithalen. Hulzebosch waagt eveneens een poging.

Edwin van Hoevelaak uit Holten, producent van meerdere nummer 1-hits, kan er wel om lachen: ‘‘Erik had er natuurlijk zijn eigen draai aan kunnen geven, maar hij zingt het op dezelfde manier als de zanger van AC/DC. Haha, typisch Erik natuurlijk.’’
Duidelijk hoorbaar is hoe Hulzebosch de hoge noten vanuit zijn tenen haalt. Het opnemen van de single stond voor Hulzebosch dan ook gelijk aan regelrechte topsport. ‘‘Maar dat moet ook”, aldus de voormalig schaatscoryfee. ‘‘Vanaf de eerste noten is het knallen en dat is wat Oranje ook moet doen tijdens dit wk. Nederland en eigenlijk de hele wereld staan momenteel op z’n kop.

Oranje heeft in het verleden wel vaker van die wedstrijden gespeeld, waarbij ze heel voorzichtig begonnen. Van dat trage gedoe. Maar zo werkt het in mijn ogen niet. Ook met skeeler- en schaatswedstrijden vond ik het altijd belangrijk er meteen vanaf het begin vol in te vliegen. Zo gaat het met deze single en zo moet Oranje dit toernooi voetballen.”
In het van hem welbekende sappige Sallandse dialect: ‘‘Niet van dat lome gedoe. Zodra ‘t fluitie giet, meteen vol gas!’’
Hoe het nu verder gaat? En of hij dit huzarenstukje straks ook live zal moeten vervolbrengen? Hij heeft nog geen idee. ‘‘Ik zie vanzelf wel wat er op mijn pad komt. Maar mocht de single een succes worden en ze vragen mij naar Zuid-Afrika te gaan, dan zal ik dat zeker doen.’’
(bron west twente)
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.