Hockeyclub bestaat 40 jaar

0

HOLTEN – 15 Juni as viert de Hockey Club Holten haar 40 jarig bestaan.  
 
Sportdal
Hockey Club Holten is opgericht in 1973 en had haar oorsprong in het ´Sportdal´aan de Molenbelterweg in Holten. Sinds de jaren 50, voetbalde SV Holten op deze locatie,  
aan de voet van de Holterberg en begin jaren 70 verhuisden zij, omdat het voetbalterrein te klein werd, naar het huidige ´Meermanskamp, waardoor het Sportdal, met sportbestemming, beschikbaar kwam.  
 
Oprichting Hockey Club Holten
Een aantal fanatieke hockeyspelers die in Holten waren komen wonen, bewogen hemel en aarde,  
om in Holten, als een van de weinig dorpen in Nederland, een hockeyvereniging op te richten.  
Er was veel animo voor de hockeysport en het ledenaantal groeide eind jaren tachtig naar 200 leden.  
 
De Hockey Club Holten had destijds al, als een van de weinige hockeyclubs in Nederland geen kunstgras. Daarbij werd eind jaren tachtig in het nabije dorp Bathmen ook een hockeyclub opgericht met kunstgras. Spelende leden uit Bathmen, vertrokken naar de hockeyclub in hun woonplaats.  
 
De speltechniek op gewoon gras en kunstgras verschilde dermate en goede spelers wilden groeien waardoor veel leden ervoor kozen, om in Deventer, op kunstgras, hun hockey ambitie voort te zetten.  
Door het ontbreken van kunstgras, maar ook door verhuizing van veel leden, ontstond er midden jaren negentig, een behoorlijke dip in het ledental, en leek het voortbestaan van de Hockey Club Holten onzeker.  
De Hockey Club Holten was inmiddels, begin jaren 2000, de allerlaatste hockeyclub zonder kunstgrasveld in Nederland.
 
Kunstgras
Het is de Hockey Club Holten uiteindelijk, na jaren van inspanning, gelukt om de gemeente te overtuigen van de noodzaak een kunstgrasveld voor de Hockeyclub Holten aan te leggen.  
De gemeente vond een geschikte locatie aan de Aaltinksweg, waar ze op gemeentegrond, een kunstgrasveld wilden aanleggen.  
 
Groeiend ledenaantal
Inmiddels heeft de hockeyclub Holten weer een ledenaantal van 200 leden, en groeit het ledenaantal nog hard door.  
 
Een paar quotes van oudleden…
`prachtige toernooien aan de voet van de Holterberg`,  
`we kregen een paar duppies en werden in het weekend naar cafetaria ´de Molenbelt´gestuurd en de hele middag bleven we op en neer lopen´ `hele families waren op zaterdag en zondag te vinden op het hockeyveld´ `de veteranen gingen regelmatig met een oude oadbus naar wedstrijden, wat een feest´
´Zwijnen en keunen!! Altijd, bij elk toernooi (zwijnen- en keunetournooi) een ´zwijn´ aan het spit,  
logo van een zwijn op ons hockeyshirt. ‘’het zwijn is vernoemd naar het Holtens `Keun´, en in het clubhuis hing en hangt weer, een opgezette varkenskop aan de muur´ `af en toe kwamen spelers van de voetbalclub ´matten´, hier waren we ´kakkers´ maar bij andere hockeyclubs juist de boeren´  
Wij, als Holtense hockeyers werden zeer regelmatig door de tegenstanders uitgehoond door ons ‘varkenslogo’ maar vooral om ons ´knollenveld`.  
 
Lustrum
Zaterdag 15 juni wordt het 40 jarig Lustrum gevierd en zijn alle leden, ouders van jeugdleden en oudleden van harte welkom.  Opgeven kan door een email te sturen naar [email protected]
meer info over de Hockey Club Holten is te vinden op http://www.hockeyclubholten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.