Handbal dames knokken zich naar winst op Atlantis

0

HOLTEN – Dames 1 van HV Holten speelde afgelopen zondag de belangrijke uitwedstrijd tegen Atlantis in Dronten. Na de thuiszege op Wijhe van vorige week, was Atlantis de volgende tegenstander uit de top 3. Holten wist dat de thuisploeg over een goed team beschikt en dat bleek ook vanaf het begin. Holten werd in de eerste minuten overlopen en keek na 7 minuten tegen een 6-0 achterstand aan. Atlantis speelde erg fysiek en zowel Holten als de scheidsrechter hadden daar moeite mee. Holten kreeg geen vat op het spel en keek halverwege de eerste helft nog steeds tegen een 10-3 stand aan. Daarna kreeg de dames beter kijk op de aanvallen van de thuisploeg en de bekende harde schoten van Karlijn Bekkernens uit de 2e lijn begon Holten meer partij te bieden.5 scores op rij zorgden ervoor dat de achterstand bij rust was teruggebracht tot 14-11.

Na rust speelde Holten gevarieerder. De afstandsschoten van Karlijn werden afgewisseld met bekeken passes van Jessica Smit en ook Julia Hanevelt maakte het de Atlantis defensie goed zuur. Ondanks het fysieke spel bleef Holten combineren en knokte het zich bij 19-19 voor het eerst op gelijke hoogte. Daarna werd het spannend en scoorden beide teams om en om to de stand van 23-23. In de slotfase was het Holten dat de inzet beloond zag. Een fraaie passeer beweging van Jessica Smit en een bekeken pass van Annemiek Nijland op Julia Hanevelt brachten Holten de 23-25 overwinning.
Al met al qua handbal een wedstrijd om snel te vergeten, maar door de zege staat Holten nu wel 2e met 1 punt achterstand op koploper ABS 1.

Scores voor Holten: Karlijn Bekkernens 11; Jessica Smit 5; Julia Hanevelt, Marjolein Nijland 3; Lieke Ebrecht, Annemiek Nijland, Joyce Kappert 1.
Zondag 16 november spelen de dames thuis tegen Broekland 2. Met dit team vocht Holten vorige jaar de gehele competitie om het kampioenschap. Dit seizoen doet Broekland 2 het iets minder dan Holten. Het staat momenteel 6e met 4 verliespunten meer dan Holten. De wedstrijd is in sporthal ’t Mossink om 12.10 uur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.