Mirreweenter op ut plattelaand

0

HOLTEN – Maandagavond 8 december om 20.00 uur in de Dorpskerk (Smidsbelt) te Holten Mirreweenter op het plattelaand.

Wegens het enorme succes van de voorstelling in 2012 wordt dit jaar op veler verzoek  Mirreweenter op het plattelaand herhaald.

Het is een door Gert-Jan Oplaat (Markelo) zelf geschreven dialect kerstverhaal. Het verhaal wordt af en toe onderbroken met rustige dialectliedjes van het Brook duo en kerstliederen (Stille nacht, Midden in de winternacht, Er is een kindeke geboren op aard, Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht…..).

Het verhaal speelt zich voor een groot deel af in de tweede wereldoorlog in het Maarkelsebrook en in Markelo, maar ook op de Canadese begraafplaats te Holten. Een boerenfamilie, Hennek en Marie met hun kinderen Geerke, Getje (“ongelukkig geboren”) en de tweeling Jantine en Wim en later ook nog…???? Hennek voelt zicht gestraft door de geboorte van Getje en weigert dan ook de rest van zijn leven nog één voet in de kerk te zetten. Marie is een gelovig en bindende “staarke vrouw” die het gezin bijeenhoudt en later ook de nösterige Hennek doet “ontdooien”.
De emotie van de oorlog en de alledaagse herkenbare beslommeringen tussen man en vrouw komen sterk tot uiting. De kracht van de geïsoleerde ligging van de boerderij in het Brook en de trouw aan elkaar is het bindmiddel van deze boerenfamilie.                                                                                                                                

De toegangskaarten zijn vanaf heden te koop voor € 6,00 per persoon bij  Boekhandel Heusinkveld Dorpstraat 21 Holten.  De  verwachting is dat de voorstelling snel uitverkocht zal zijn.
Wees er snel bij want op =op en vol=vol !
Vanaf 19.00 uur zijn de deuren geopend.      
                                                         
U bent van harte uitgenodigd!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.