Gevonden voorwerpen nu in het gemeentehuis

0

HOLTEN – Inwoners van onze gemeente kunnen vanaf aanstaande zaterdag niet meer bij de politie terecht voor het brengen of afhalen van gevonden voorwerpen of het melden van verloren voorwerpen.

De politie geeft deze taak terug aan de gemeente. Het politiekorps in Rijssen-Holten wil zich meer concentreren op de kerntaken noodhulp, handhaving en opsporing. Het beheer van verloren en gevonden voorwerpen past niet in deze taken. Ook in andere gemeenten in de regio zijn dergelijke taken door de politie overgedragen aan gemeenten.

De politie is wel iedere donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur aanwezig bij de balie van het gemeentehuis. Mensen die melding willen doen van diefstal of vermissing van paspoort of ID-kaart kunnen zo snel en direct de zaken afhandelen met de gemeente en de politie.

Er staan meer veranderingen op stapel bij de politie in Rijssen-Holten. Zo vervalt ook het traditionele wijkspreekuur. In de praktijk viel de animo hiervoor tegen. Om toch de interactie met de wijk te zoeken, gaan de agenten de wijk in. Bewoners kunnen de wijkagenten bereiken door te bellen naar 0900-8844.

De wijkagent in Holten houdt nog wel gewoon een spreekuur. Deze is iedere maandag van 13.00 tot 15.00 uur in het Kulturhus op de Smidsbelt.

Iedereen die iets gevonden of verloren heeft, kan zich vanaf 1 oktober melden bij de gemeente. Dat kan via de website, maar ook bij de receptie van het gemeentehuis tijdens openingstijden, maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.  (bron tubantia)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer