• Evenementen
  • Webcam
  • Evenementen
  • Webcam

”Zomer”

Na een druk voorjaar is er weer inspiratie voor een nieuwe “Mondig”. De afgelopen maanden werd er veel gebeld naar de praktijk.

Het leek erop dat “de grote voorjaarsschoonmaak” niet alleen in het huis maar ook in de mond op het programma stond. Ik heb weer veel nieuwe mensen ontmoet en dat blijft leuk.

Ook zag ik veel stress-gerelateerde mondproblemen zoals gevoelige tanden en tandvlees. Jonge mensen die hun diploma wilden halen en volwassenen die te druk waren op hun werk. Een tekort aan slaap, goede voeding, zelfzorg en ontspanning zie ik vaak terug in de mond.

We doen gekke dingen met onze mond als we spanning hebben. Denk aan: lipbijten, wangbijten, nagels bijten, klemmen, knarsen, tongpersen, meer roken, meer/minder eten, slechter/korter poetsen enz.

Als dat langdurig of structureel gedaan wordt is dat te zien in de mond en/of aan de klachten te herleiden. Gebitten kun je “lezen”.

Wat zou ik graag een studie maken van de gebitten van de triathleten die vorige week zaterdag door Holten zijn gerend. Er zijn mondbacterieen die bij fanatieke sporters veel meer voor lijken te komen dan bij niet-sporters. Een gezonde mond is voor goede sportprestaties heel belangrijk.

Voor de meesten van ons staat de vakantie inmiddels voor de deur. Heerlijk! Ik wens u allemaal een hele fijne en ontspannen zomer toe.

Geniet er van en RELAX, dan kun je er daarna weer tegen.

Annet Boode, mondhygiënist http://www.mond-consult.nl

M: 06-21912970

Mond-Consult Annet Boode

Annet Boode, mondhygiënist M: 06-21912970

Gerelateerde artikelen

Volgende
Geef een reactie

Welkom terug!

Log hieronder in op je account

Maak een nieuw account aan

Vul onderstaande gegevens in voor je account

Achterhaal je wachtwoord

Geef je gebruikersnaam of email adres in om je wachtwoord te resetten.