Expositie Thomas Blok in Kulturhus

HOLTEN – Van 6 juli tot en met 30 augustus exposeert Thomas Blok in de benedengangen van het Kulturhus in Holten.

Thomas Blok woont al meer dan 12 jaar in Groningen, maar is opgegroeid in Holten. Het is voor de eerste maal dat hij in Holten exposeert, het dorp waar momenteel zijn ouders nog wonen en wat hij dus nog regelmatig bezoekt.

In zijn werk staat het landschap centraal. Het gaat echter altijd om landschappen waar de mens in meerdere of mindere mate heeft ingegrepen. Hij zoekt meestal niet naar pittoreske landschappen. Juist de alledaagse plekken die passeren tijdens lopen of fietsten of vanuit bijvoorbeeld een rijdende auto of trein vindt hij vaak interessant. Hij heeft daarom altijd zijn camera bij zich, voor het geval hij iets tegenkomt wat hem aanspreekt. In zijn atelier ligt inmiddels een behoorlijke verzameling aan beeldmateriaal die dienen als inspiratie voor zijn tekeningen en schilderijen.

Thomas Blok heeft zijn opleiding genoten aan de Academie Minerva in Groningen. Deze opleiding heeft hij in 2007 afgerond. Sedert 2008 heeft hij al een groot aantal exposities gehad, zowel solo-exposities als groepsexposities, vooral in de provincie Groningen, maar b.v. ook in Meppel. Maastricht en Amsterdam..

Op de expositie in het Kulturhus zijn o.a. enkele werken te zien waarvoor hij zijn inspiratie opgedaan heeft in Holten.

De expositie kan bekeken worden op maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.