Even wat storten

0

De stort

Graag wil ik even mijn hart uitstorten over de afvalstort in onze gemeente. Het nieuws dat we voortaan moeten betalen voor storten van ons afval boven de kuub heeft namelijk ook huize Hansje bereikt en omdat Hansje de bijnaam Bob de Bouwer heeft, begrijpt u wel dat er nog even snel wat naar de stort toe moest (tja, we blijven Nederlanders).

Een muurtje dat toch al bijna op instorten stond werd nog even in de aanhanger gegooid en ging dus richting de stort om daar leeggestort te gaan worden. Gelukkig had ik op Holtensnieuws.nl gelezen dat we op de stort er voortaan links en niet meer rechts in moeten in Holten, maar niet iedereen leest dit, dus het is wachten op de eerste filemelding met een spookrijder op de stort in Holten (blijf rechts rijden, haal niet in en waarschuw de spookrijder met lichtsignalen).

Vlak bij de stort maakt iemand voor mij een onverwachte draai naar links en dwingt mij tot een plotseling remmen en mijn autogordel behoedt mij voor een flinke bloeduitstorting op het hoofd (omdat de vooruit opeens wel heel dichtbij kwam). Een stortvloed van woorden gaat door mijn hoofd, maar na tot tien geteld te hebben, zijn deze weer verdwenen (tja, je hebt jezelf onder controle of niet).

Echter mijn aanhanger die eigenlijk een beetje te vol zit, staat nu ook op instorten en smeekt bij wijze van spreken om leeggestort te worden. Maar voor het hele zaakje neerstort op de weg, zet de zeer lange rij storters zich in beweging (ik ben duidelijk niet de enige die op dit idee is gekomen). Voor mij staat ook een volle aanhanger met op de top een stortbak van een toilet, die ook wacht op leegstorten.

Ik draai de raampjes van de auto even open, want het zal nog wel even gaan duren. Na een tijdje ben ik dan eindelijk aan de beurt en zie in een aanhanger met stortgroen bijna in het stortgat storten. Echter lang hierna kijken lukt niet, want ik moet mij storten op de inhoud van mijn aanhanger, die moet namelijk gestort gaan worden op de stortberg. En terwijl de stortbaas nog enkele stortadviezen geeft en een blik werpt op mijn stortgoed, loopt er stortvloed van zweet over mijn rug. Een buitje zou verkoeling kunnen brengen, maar dan wel een klein buitje en geen stortregen, want die maakt het stortwerk niet eenvoudiger.

Als de bodem van aanhanger eindelijk in zicht is, vraag ik grappend aan mijn buurman of we voortaan het geld contant moeten storten of dat we een stortingsacceptgiro krijgen en of dat we hier dan wel of niet een stortingsbewijs van krijgen? Voortaan dus storten om meer dan een kuub te kunnen storten!

Met vriendelijke stort groeten,

Hansje in de Kelder 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.