EHBO opleiding bittere noodzaak

0

HOLTEN – Elke dag worden we om ons heen geconfronteerd met kleine of grote ongevallen, van bloedneus, sneetje in de arm, schaafwond, hartfalen of beroertes. Als u op zo’n moment in de buurt bent zou u toch eigenlijk eerste hulp moeten kunnen bieden, dat zou u toch ook wensen als u wat overkomt?

We zien in de krant en op internet dagelijks oproepen voor het volgen van enkel een reanimatie cursus, maar wat hebben we er aan?
EHBO, eerste hulp bij ongelukken gaat wel even iets verder als alleen reanimatie of AED bediening, het geeft een complete opleiding om daarna kundig eerste hulp te kunnen verlenen aan alle vormen waar eerste hulp nodig is, u leert er analyseren en stabiliseren tot de professionele hulp het van u kan overnemen, u krijgt er zelfvertrouwen door, welke u instaat stelt om beheerst en met overzicht een patiënt gerust te stellen.

Zoals geschreven stort iedereen zich op uitgeklede versies van EHBO, en zijn er opleidingen in alle soorten en maten, zodra het een commercieel verhaal gaat worden gaat het ten kosten van de kwaliteit. Het is vergelijkbaar met op school leren rekenen maar taal, geschiedenis, communiceren etc. leert men niet, iets wat we toch echt allemaal veel vaker tegenkomen.
De EHBO holten probeert haar opleidingen en herhalingslessen op een aangename en laag drempelige manier te organiseren, hierdoor zijn ze voor bijna iedereen toegankelijk.

Hulp bieden aan grote maar ook kleine ongevallen en mensen gerust kunnen stellen door dat u weet wat u doet. echter voor een complete EHBO opleiding kunt u alleen terecht bij de plaatselijke EHBO, u bent dan meteen lid van een vereniging waar binnen u kennis en ervaring deelt.
De EHBO-Holten start in januari weer met een opleiding voor een volledige EHBO, meld u aan of vraag informatie op via [email protected].

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.