Kampioensrit Enduro in Holten groot succes

0

HOLTEN – Op vrijdag 2 en zaterdag 3 december was Mac de Holterberg gastheer voor de kampioensrit Enduro. Dit 2daags evenement werd voor het eerst in de historie door de Holtense vereniging georganiseerd. Weken achter elkaar was er door de diverse vrijwilligers hard gewerkt om de proeven op tijd klaar te krijgen. Op woensdag waren de eerste rijders al te vinden op de proeven om deze te verkennen. Op donderdag is het traditioneel motoren keuren en route verkennen.

Vrijdagmorgen om 8.30 werden de eerste rijders de omgeving van Holten in gestuurd. De eerste proef was in De Beuseberg. Op en om het crosscircuit op de zuurberg was een schitterende 6 kilometer lange proef uitgezet.  Via een verbindingsroute kwam men op de Borkeld bij proef 2. Ook hier een special van ruim 4 kilometer door bos en over maisland. Proef 3 bevond zich aan de Haalmansweg in Espelo. Ook hier stond de rijders een technische proef te wachten. Smalle bospaden afgewisseld met snelle mais velden. De laatste krachtmeting deden de coureurs op de Imhof.  Hierna was het weer terug naar start/finish om de motor te voorzien van benzine en de inwendige mens wat te versterken. De inters reden deze ronde 3,5 keer. De nationalen 3 en de daglicentie-rijders maakten de ronde 2 keer. Op zaterdag speelde het schouwspel zich nogmaals af, maar reed men de proeven andersom.

De organisatie kijkt terug op een geweldig evenement die op zaterdagavond werd afgesloten met een groot feest. Voor Holtenaar Alan Davids verliep het weekend minder goed. Tijdens zijn 25ste deelname aan een kampioensrit viel hij op zaterdag bij een proef en brak zijn sleutelbeen op 3 plaatsen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.