Duurzaamheidsplatform Rijssen-Holten 26 juni

0

HOLTEN  In samenwerking met De Citadel organiseert de gemeente op woensdag 26 juni 2013 een bijeenkomst om een start te maken met het Duurzaamheidsplatform Rijssen-Holten.

De bijeenkomst vindt plaats in De Citadel, Walstraat 17 in Rijssen en begint om 16.00 uur. Deze bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers uit de gemeente met het oog op verduurzaming van woningen en bedrijfspanden. Ondernemers krijgen informatie over de oprichting van het Duurzaamheidsplatform, subsidiemogelijkheden en verschillende initiatieven vanuit de gemeente. Er is er ook gelegenheid om eigen initiatieven over verduurzaming te presenteren.

Bouw- en installatiebedrijven die willen werken aan duurzaamheid

Er spelen op dit moment verschillende initiatieven onze gemeente om woningen en bedrijfspanden te verduurzamen. Voorbeelden zijn het Energieloket voor particuliere woningeigenaren, energiescans voor ondernemers en verenigingen en het Deltaplan ‘Deltaplan Stimulering Economie en Maatschappelijke ontwikkelingen’. Vanuit de provincie Overijssel zijn er subsidieregelingen en mogelijkheden om geld te lenen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Deze regelingen gelden voor zowel particulieren woningeigenaren als ondernemers die hun woning of pand willen verduurzamen. Daarnaast worden vanuit De Citadel diverse bijeenkomsten georganiseerd om ondernemers bij elkaar te brengen om samen duurzame business te creëren. Gezamenlijk is afgesproken om de krachten te bundelen en de initiatieven bij elkaar te brengen.

Uniek in Nederland: ‘Installateurs slaan de handen ineen’

Een speciaal moment van de bijeenkomst is de ondertekening van het convenant tussen de gemeente en de installateurs. De installateurs geven aan om in samenwerking met elkaar gezamenlijk in te staan voor kwaliteit en garantie bij het leveren en instaleren van pv-cellen binnen het gemeentelijk project “Bevorderen van de doorstroming in de woningmarkt / Verduurzaming bestaande woningen”. Dit is een uitvoering van het Deltaplan.

Samen de schouders onder verduurzaming van Rijssen-Holten

De bijeenkomst op 26 juni 2013 staat verder in het teken om gezamenlijk de duurzame marktkansen te verkennen en te benutten. Daarmee zetten de ondernemers hun schouders onder de verduurzaming van de gemeente Rijssen-Holten. Een goede gedachte waar inwoners en bedrijven trots op mogen zijn.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.