De passie van Gerrit Willems

0

HOLTEN – De tafel is nog leeg, maar 5 minuten later is er amper nog plaats voor een kop koffie. Boeken vol met oude ansichten, prachtige foto’s, oude advertenties en aanplakbiljetten bedekken de gehele tafel. Uit deze. Collectie heeft Gerrit Willems zijn eerste fotoboekwerk gemaakt.

In eerste instantie alleen voor zich zelf. Als blijkt dat er duidelijk belangstelling is voor zijn schepping, wil hij deze graag met anderen delen. In 1975, 14 jaar oud, begint hij met zijn fascinerende hobby en worden de eerste ansichten verzameld. In latere jaren maakt hij zelf veel foto’s van Holten en omstreken. Unieke foto’s, bijvoorbeeld gemaakt vanaf de punt van een dak, tijdens zijn werkzaamheden als loodgieter.

Foto’s van de Canadese Begraafplaats leveren hem reacties op vanuit het verre Canada. Binnenkort is er ook werk van zijn hand te zien in het nieuwe informatiecentrum bij de Canadese Begraafplaats. “Nu, in deze tijd van de computer is het gemakkelijker geworden om zelf een collectie uit te zoeken en te verwerken in een fotoboek” gaat Gerrit onverstoorbaar verder. Het is een uit de hand gelopen hobby, die niet meer te stuiten is. Het blijft niet alleen bij het sparen van ansichten. Alles wat met Holten te maken heeft, geniet zijn aandacht.

Prachtige foto’s, speldjes, lepeltjes, medailles, krantenknipsels en natuurlijk alles van zijn muziekvereniging HMV. Het volgende boek van deze muzikale Holtenaar zal dan ook een verzameling zijn van gebeurtenissen uit de historie van deze, dit jaar 65-jarige, muziekvereniging. “Mochten er mensen zijn die oude spullen over Holten en specifiek over HMV hebben. Ze mogen me te allen tijde bellen, maar laten ze het alstublieft niet vernietigen”. Heeft U belangstelling voor zijn werkelijk prachtige fotoboek mail dan naar [email protected].
Bekijk hier het boek online

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.