De Holterenk bereidt jonge verkeersdeelnemers voor

0

HOLTEN – Met de herfst in aantocht organiseerde basisschool de Holterenk ook dit jaar weer een verkeersweek om kinderen en ouders ervan bewust te maken veilig en goed zichtbaar deel te nemen aan het verkeer.

De week begon met een fietskeuring. Aan de hand van controlelijstjes, beschikbaar gesteld door Veilig Verkeer Nederland, controleerden de verkeersouders, samen met fietsenmaker Herman Scholten, alle fietsen van de kinderen uit de groepen 3 t/m 8. Zo’n echte fietsenmaker erbij was bovendien heel handig. Herman verzorgde meteen kleine reparaties.

De leerkrachten besteedden tijdens de lessen extra aandacht aan verkeer. Ook was er een ‘op voeten en fietsen wedstrijd’. Als je lopend of op de fiets én met een verkeershesje aan naar school toe kwam, kon je punten scoren. Er werd gestreden om een verkeersknuffel tussen de groepen 1 t/m 3 en 4 t/m 8. Dit jaar gingen groep 3 en groep 5/6 er met de winst vandoor.

Met de herkeuring van een aantal fietsen werd afgelopen woensdag de verkeersweek afgesloten. De kinderen van De Holterenk zijn voorbereid om veilig en goed zichtbaar aan het verkeer deel te nemen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.