Dames 1 Mintonette pakt verdient 2 punten in Haaksbergen

0

HOLTEN – Op maandagavond 3 november 2014 stond de wedstrijd gepland tussen dames 1 RAS uit Haaksbergen en dames 1 van volleybal vereniging Mintonette. De dames uit Holten, een geheel nieuw team bestaande uit 7 dames, reisde richting Haaksbergen met twee meiden uit A2 en 1 uit A1. Holten staat in de competitie op de laatste plaats maar vorige week werden de eerste punten gehaald en de dames waren erop gebrand om ook deze avond punten te halen.

Mintonette ging goed van start in de 1e set, alle dames werkten hard en met een goede sfeer maakten ze punt voor punt. Met een klein verschil (8-10) kwam RAS toch iets beter in hun spel en kropen dichterbij en tot 19-19 was het erg spannend. De dames uit Haaksbergen, met een hoop ervaring, trok de 1e set toch naar zich toe. Setstand 25-19. In de 2e set keek Mintonette steeds tegen een achterstand aan maar door knokken en goed samenspel was het dit keer Holten dat aan het langste eind trok. In een ware thriller bij een stand van 21-21 hield Mintonette goed het hoofd koel. Setstand 23-25.

De 3e set was eigenlijk een kopie van de 1e en 2e set. De dames bleven tot een stand van 20-20 heel dicht bij elkaar. Na hele mooie lange rally’s, mooi opgezette aanvallen knokten de dames uit Holten voor ieder punt. Na 2 goede serveerbeurten van Haaksbergen en met een stand van 23-20 nam Mintonette een time-out. Dit pakte goed uit want Holten kwam goed terug tot 24-23 maar door een mooie geplaatste bal besliste RAS de set in een stand van 25-23. Jammer voor Mintonette maar hieruit putten ze wel heel veel energie en begonnen ze vol vertrouwen aan de 4e set. En deze moesten ze winnen om er nog een 5e set uit te halen.

Het begin van de 4e set, we waren al bijna 1,5 uur aan het spelen, nam RAS een kleine voorsprong van 15-9. Door inzet en omdat de dames geconcentreerd aan het spelen waren, kwamen ze terug tot 21-21. Aan Holtense kant liep de passing goed, de bal werd 90% goed richting de spelverdeler gebracht waardoor je de aanvallers bij het net goed kunt bedienen. Beide teams wilden niet verliezen en met standen van 23-23, 24-24, 26-26 was het Mintonette die terecht deze set won met 26-28. Alsof wij de Champions Leauge hadden gewonnen stond iedereen te lachen en te dansen in het veld en vol goede moed gingen we de 5e set in. Ondertussen al 2 uur aan het spelen.

In de 5e set kwam Holten niet meer in hun spel. De ervaring van RAS gaf de beslissing. Na 2 uur en 15 minuten werd de eindstand bepaald in het voordeel van RAS, setstand 3-2. Maar de dames uit Holten kunnen terugkijken op een leuke wedstrijd met een hoop vechtlust en wederom 2 punten gepakt. Een nieuw team dat langzaam op stoom begint te raken.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.