Bestuur EHBO klaar voor de toekomst

1

HOLTEN – Wijziging bestuursleden zorgt voor vernieuwing.
Bij de laatste jaarlijkse ledenjaarvergadering zijn Henk Tromop en Sandra Keizer afgetreden als bestuurslid. Hilbert van Doorn en Christa Meijer zijn vervolgens aangenomen als nieuwe bestuursleden. Een bestuursfunctie binnen EHBO Holten is een maatschappelijk verantwoordelijke taak, welke je aangaat voor minimaal 3 en maximaal 6 jaar.

Takenpakket
Het bestuur bestaat uit zes leden. Voorzitter Brian de Beus: “Het zou beter zijn als we zeven bestuursleden hadden. Maar omdat het bestuur met vele werkzaamheden wordt ondersteund door diverse leden, is het op deze wijze wel goed te behapstukken.” Het bestuur is vooral verheugd dat de taken van Harry van Coeverden weer worden verdeeld. Harry van Coeverden zal de functie van secretaris behouden, het penningmeesterschap is inmiddels overgedragen aan Hilbert van Doorn.

Jeugd EHBO
Sandra Keizer heeft de EHBO aan basisscholieren gecoördineerd. Deze taak wordt nu overgenomen door Christa Meijer, zij is één van de vrijwilligers welke diverse middagen achtste-groepers opleidt op basisscholen. “De grootste uitdaging is om voor elke school voldoende vrijwilligers te vinden met
een EHBO diploma, die het leuk vinden om de jeugd de eerste basishandelingen aan te leren.”, aldus Christa.

Wethoudersavond gemeente Rijssen-Holten
Het nieuwe college van B&W heeft organisaties, verenigingen en instellingen in de gemeente uitgenodigd voor een ontmoetingsmoment welke op 21 mei plaats heeft gevonden. EHBO Holten heeft hier de kans aangegrepen om in gesprek te raken over subsidies voor de Jeugd EHBO op de asisscholen. Het verstrekken van benodigde lesmaterialen is een jaarlijks terugkomende nvestering, welke in het verleden wel werd gesubsidieerd. De nieuwe wethouders keken er vreemd van op dat wij deze subsidie niet meer kregen. Binnenkort zal een vervolggesprek plaatsvinden met de verantwoordelijk wethouder
Cornelissen en de betreffende ambtenaar om te kijken naar oplossingen.

Op de foto vlnr: Sabrine Deijk, Brian de Beus, Hilbert van Doorn, Christa Meijer, Gerrit Aanstoot, Harry van Coeverden.

1 reactie
  1. ab hofhuis zegt

    Is door het vorige college wegbezuinigd en dan wel te verstaan dat het toen om een bedrag ging van € 1750,–. Bestuur EHBO. ik wens jullie veel succes.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer