Jonge trainers Blauwwit ‘66 in het zonnetje

0

HOLTEN – Zo heel af en toe kom je ineens mensen tegen die in positieve zin opvallen. Die het verschil maken, iets in beweging zetten. Ze zijn een voorbeeld voor anderen. Daan Jalving en Stefan Dijkink, trainers van Blauwwit ’66 D2 vallen in die categorie. Reden voor de spelers en hun ouders om hen daarvoor in het zonnetje te zetten.

Toen Daan en Stefan (beiden 17 jaar) afgelopen najaar begonnen als trainer voor het team, wás er eigenlijk helemaal geen team. Daan: “Dat viel ons direct op en daar zijn we dan ook als allereerste mee begonnen”. “Natuurlijk gaat het er om dat de jongens beter leren voetballen, maar dat stond niet voorop!” vult Stefan enthousiast aan. In het kader van hun opleiding “Sport en Bewegen” op Landstede moeten de mannen stage lopen. Maar wat zij voor en met de jongens van D2 doen, gaat veel verder dan alleen stage lopen. Ze hebben hen echt iets bijgebracht. Meer dan techniek

De eerste taak van een trainer is dat spelers zich technisch en tactisch ontwikkelen. Maar training geven betekent ook dat je ook goed moeten kunnen omgaan met kinderen en ook iets weet van gedrag en psychologie. Het bijbrengen van respect voor elkaar, het geven van zelfvertrouwen, het belang van samenspelen waren allemaal onderdeel van de training. Dat is iets waar je ook buiten het voetbalveld veel aan hebt! En dat ze ook nog de fijne kneepjes van het voetballen zelf perfect konden overbrengen, was daarbij natuurlijk mooi meegenomen.

Veel waardering
De voetballers van D2 waren unaniem in hun waardering voor de trainers. Afgelopen zaterdag werden ze daarom uitgebreid in het zonnetje gezet.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.