Berry Pol wint Open Holtenskampioenschap Tafeltennis 2017

0

HOLTEN – Ook in 2017 werd er weer een succesvol Open Holtens Tafeltennis Kampioenschap gehouden in de gymzaal de Vrijheidslaan. Het deelnemersveld bestond uit 14 recreanten en 15 competitiespelers die in een aparte competitie speelden. Tevens was er een dubbeltoernooi met een mix van een competitiespeler en een recreant.

In het recreantentoernooi, waar er 2 poules van 7 waren, ging de winst in poule A naar Berry Pol. 2e werd titelhouder Ruben Jol. In poule B ging het er zeer spannend aan toe, Anton Bulsink, Dirk van Zon en Tom Hofman hadden alle drie 4 punten. Uiteindelijk ging op onderling resultaat Dirk van Zon als eerste in de poule door en Anton Bulsink als 2e. In de kruisfinales won Berry Pol met 2-1 in sets van Anton Bulsink, en Ruben Jol won met 2-0 in sets van Dirk van Zon, waardoor de finale bekend was. In de strijd om de 3e plaats won Anton Bulsink van Dirk van Zon.
De finale tussen Berry Pol en Ruben Jol onder toeziend oog van het publiek was een zeer spannende, waar Berry uiteindelijk met 3-1 Ruben versloeg (9-11, 12-10, 15-13, 12-10) en zo de nieuwe Holtens Kampioenschap werd van de recreanten.

Ook in de competitepoule ging het er spannend aan toe. In poule A werd Nico Valk eerste en Jan Ophof 2e. In poule B werd Niels Otten uit Rijssen 1e en Niek Heupers 2e. In de halve finale versloeg Niels Otten Jan Ophof met 2-0 in sets. In de andere halve finale tussen Nico Valk en Niek Heupers werd het een spannende 3-setter, waar Nico Valk uiteindelijk aan het langste eind trok.

Ook in deze finale, onder toeziend oog van de deelnemers die uitgespeeld waren, was het weer zeer spannend. Niels Otten leek naar een snelle 3-0 af te stevenen, nadat hij de eerste 2 sets met 11-8 en 11-9 naar zich toegetrokken had, maar Nico Valk gaf niet op en trok de derde set naar zich toe met 11-9 na met 4-9 achter gestaan te hebben. De vierde set ging ook naar Nico met 12-10. De laatste en beslissende set was echter voor Niels Otten die zich op tijd herpakte en de set met 11-7 naar zich toetroken.

In het dubbeltoernooi waren Niels Otten en Jelte Lichtenberg de sterkste in de finale tegen Dennis van der Keuken en Jochem Bolink. Niels en Jelte waren met 11-5 en 11-9 te sterk voor Dennis en Jochem.

Namens de TTV Holten willen wij iedereen bedanken voor de deelname en het zeer geslaagde toernooi. Tot slot willen we Jos Kamphuis (Tastoe) bedanken voor het sponsoren van de bekers! Hopelijk iedereen weer tot volgend jaar!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.