Befaamde hoboïste Pauline Oostenrijk als soliste bij The Hague String Trio in Dijkerhoek

0

HOLTEN – Op zondag 29 maart a.s. Concert op de Deel met The Hague String Trio: Justyna Briefjes – viool, Julia Dinerstein – altviool, Miriam Kirby, cello. Soliste: Pauline Oostenrijk, hobo.

Het programma wordt geopend met Henry Purcell: 3 Fantasias for 3 viols  Z732-734, gevolgd door Benjamin Britten: 3 Metamorphoses after Ovid op. 49 voor hobo solo. Daarna volgend Hans Eisler’s  Präludium und Fuge über B-A-C-H voor strijktrio en Scherzo voor strijktrio. Het laatste stuk voor de pauze is: Andante and Allegro voor strijkktrio van Edward Elgar

Na de pauze vervolgen de musici met het Strijktrio in Bes D. 581 van Franz Schubert en het concert wordt besloten met Phantasy Quartet op. 2 voor hobokwartet van Banjamin Britten.

 
Aanvang 16.00 uur en aansluitend buffet met drankje. Toegang € 33; jeugd € 6 inclusief alles. Plaatsen: [email protected] of via 0548 769025 of 0654604804.

Na reservering ontvangt men bevestiging met routebeschrijving.

Over de musici.

Justyna Briefjes studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Peter Brunt en bij Kees Hülsmann. Naast The Hague String Trio speelt Justyna in diverse kamermuziekensembles. Justyna is in het Residentie Orkest  plaatsvervangend aanvoerder 2e violen.  Daarnaast is Justyna vaste remplaçant in het Ruysdael Kwartet waarmee zij o.a. jaarlijks deelneemt aan het internationale muziekfestival Linari Classic. Zij volgde masterclasses bij Mauricio Fuks, Herman Krebbers en Alexander Kerr.

Julia Dinerstein studeerde aanvankelijk viool  haar vader Boris Dinerstein, daarna aan de Nationale Muziek Academie in Minsk (Wit-Rusland) en het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij Elizabetha Gilels en Andrei Korsakov. Hierop volgend studeerde ze altviool bij Michael Kugel aan het Conservatorium van Maastricht waar ze de Soloist Master Degree met onderscheiding behaalde. Als soliste en kamermusicus nam zij verscheidene cd’s op en nam deel aan vele internationale muziekfestivals. Julia woont sinds 2002 in Den Haag en speelt talrijke recitals en kamermuziekconcerten binnen en buiten Nederland.

Celliste Miriam Kirby werd in Engeland geboren en  studeerde eerst aan de jeugdafdeling van het Royal College of Music waar zij de Concerto Prize won. Daarna rondde ze haar studietijd af aan de Guildhall School of Music & Drama bij Melissa Phelps en William Pleeth en zij behaalde prijzen voor kamermuziek en cello solo. Zij volgde masterclasses bij o.a. Ralph Kirshbaum, Menahem Pressler, het Amadeus Quartet. Miriam is vast verbonden aan het Residentie Orkest. Daarnaast geeft Miriam in de zomer concerten en les gedurende het Stamford International Music Festival in Engeland en speelt ze veel kamermuziek. Voor discografieën en overige informatie: http://www.thehaguestringtrio.com.

Pauline Oostenrijk ontving al jong de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de Klassieke Muziek. Voordien had ze op nationale en internationale concoursen al de nodige prijzen in de wacht gesleept, waaronder de eerste prijs van het Fernand Gillet hoboconcours in Baltimore, die haar een recital in Carnegie Hall opleverde. In 1986 was ze de Nederlandse ‘Young Musician of the Year’. Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde daarna lessen bij o.a. Han de Vries en Thomas Indermühle. Daarnaast voltooide ze een pianostudie bij Willem Brons. Pauline Oostenrijk is als solo-hoboïste verbonden aan het Residentie Orkest. Daarnaast is zij actief als schrijfster en als spreekster/vertelster. Van haar activiteiten als soliste en kamermusicus getuigt een aanzienlijk aantal cd-opnames. Ze soleerde bij o.a. het Residentie Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Radio Kamer Orkest, Sinfonietta Amsterdam, het orkest van de Westdeutsche Rundfunk Köln, het Salzburger Kammerorchester, l’Orchestre d’Auvergne en het Orkest van het Oosten. Verschillende componisten schreven werken voor haar, waaronder Louis Andriessen (‘To Pauline O’ voor hobo solo). Voor discografieën en overige informatie: http://www.paulineoostenrijk.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer