Amazing naar korenfestival in Hengelo

0

HOLTEN – Op zaterdag 8 juni is het koor Amazing één van meer dan 100 koren die deelnemen aan het korenfestival Amusing-Hengelo. De gehele dag klinkt in het centrum van Hengelo de zang van grote koren en kleinere zanggroepen, die vanuit het hele land naar Hengelo komen.

Om 10.00 uur starten alle koren eerst gezamenlijk met een spannende inzingworkshop om de stembanden los te maken. De jonge dirigent Rogier IJmker, die eerder ook Amazing leidde, verzorgt deze inzing-kick voor de ruim 900 zangers die meedoen. Rogier is inmiddels een bekendheid in de regio
vanwege zijn enthousiasme, creativiteit en uitstraling.

Vanaf 11.00 uur zijn er op 18 podia, verspreid over de binnenstad telkens optredens van 30 minuten. Amazing heeft hiervoor een speciaal en aantrekkelijk programma samengesteld dat past bij een voorbijlopend én een luisterend publiek. “Het is natuurlijk de kunst om zo te zingen dat het publiek wordt geraakt en blijft staan om minstens even te luisteren”, zegt Jacques Heijnders, voorzitter van Amazing. “We kiezen daarom liedjes die goed in het gehoor liggen en bekend zijn bij een breed publiek. De speciale Amazingsound krijgen ze doordat veel arrangementen zijn geschreven door Tom Grondman, onze eigen dirigent.”

Tijdens deze dag treden tussen elf en vijf uur alle koren twee maal op op verschillende podia. “Dat geeft ons uitgebreid de mogelijkheid om diverse andere koren te zien en te horen en ons door hen te laten inspireren.”

Natuurlijk is het bezoek aan deze dag gratis. Informatie over het programma is te vinden op http://www.amusing-hengelo.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.