Zwakke eerste helft College volgens VVD

0

HOLTEN – De fractie van de VVD in Rijssen-Holten ervaart de start van het nieuwe college als zeer matig. Teveel dossiers leveren discussie op, zijn onvoldoende doordacht, ondervinden veel weerstand bij de burgers en kennen een zwakke repliek.

“Als we alle dossiers opnoemen waar ophef over is sinds het aantreden van het nieuwe college, zijn dat er veel te veel”, aldus de fractie voorzitter Frans Noordam.

De onveilige verkeerssituatie in het hart van het Holten, reclamebelasting, het ondernemersfonds, het deltaplan en nu de plannen betreffende het Beukenlaantje; allemaal pijnpunten voor burgers en ondernemers.

De voorgestelde aantasting van het karakter van het Beukenlaantje is de meest recente ontwikkeling waarbij het college te maken krijgt met felle weerstand van met name de Holtense bevolking. Dit stukje natuurschoon behoeft geen uitkijkpunten en speeltoestellen. Holten heeft geen behoefte aan dure kunstwerken op het eeuwenoude Beukenlaantje. “Het gevoel van een valse start begint zich nu aardig op te stapelen”,  en dat vindt Noordam verontrustend.

Ook hebben ondernemers laatst hun ongenoegen geuit met betrekking tot de ongelukkige gang van zaken wat betreft de nieuw ingevoerde reclamebelasting en het ondernemersfonds waar geen draagvlak voor is.

“De communicatie met de burgers en ondernemers is op dit moment ver onder de maat; het college is niet in staat om zaken goed uit te leggen en dat symboliseert de valse start”, vindt Noordam.

De fractievoorzitter vervolgt: “Laten we hopen dat het college het zomerreces weet te gebruiken om zich met focus voor te bereiden op de tweede helft, want de eerste helft was onvoldoende en wellicht dat het fantastische resultaat van Nederland op de WK in Brazilië een voorbeeld is voor het college en deze inspireert om met meer resultaat te komen in de tweede helft.”

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.