VVD jeugd en vrijwilligers ontzien in bezuinigingsdrift

HOL:TEN – De VVD wil dat het college haar plannen om fors te bezuinigen op sport en cultuur voor de jeugd, en de bijdrage aan vrijwilligers in de gemeente Rijssen – Holten voor een groot deel terug draait.

Veel verenigingen in de sport maar bijvoorbeeld ook de muziekschool, Parkgebouw en het Kulturhuus worden volgens de VVD onevenredig zwaar getroffen door de bezuinigingsvoorstellen van het college. Voor de sport worden de huren van accommodaties weer fors verhoogd, de subsidie voor de vereniging verlaagd en de jeugdleden subsidie wordt in de college voorstellen gehalveerd. Dit is voor de VVD Rijssen – Holten onaanvaardbaar!

Door het stapelen van bezuinigingen en lastenverzwaringen op deze wijze worden sport en cultuur voor veel mensen onbereikbaar. Verder worden de vrijwilligers binnen het verenigingsleven op deze wijze in de kou gezet. Juist de vrijwilligers zouden wat betreft de VVD beter ondersteund moeten worden. Het verenigingsleven, wat vooral op vrijwilligers draait, zorgt voor een sociale infrastructuur welke de gemeente uiteindelijk veel meer geld oplevert dan dat het in eerste instantie kost.

Als VVD Rijssen Holten zullen we voorstellen indienen op de bezuinigingen op de jeugdledensubsidie en het Persoonsgebonden Budget voor jeugdleden ongedaan te maken. Verder moeten de voorstellen om kleine subsidies voor sport en vrijwilligers organisatie te korten van tafel. En de moeten de voorgestelde bezuinigingen op het Parkgebouw en het Kulturhuus gematigd worden.

De VVD staat voor een degelijk financieel beleid en zal dus andere bezuinigingen worden gevonden. Hierbij zal wederom ook naar de gemeente zelf moeten worden gekeken, een gemeente die minder doet kan ook met minder personeel toe. Verder pleiten wij voor een spoedige verhuizing van de bibliotheek, dat € 150.000,– huur per jaar bespaard, en zullen wij een eigen bijdrage vragen voor de hulp in de huishouding (het eerste kwartier per week), dat levert een besparing op van € 250.000,–.

De kunstgrasvelden voor Excelsior’31 moeten wel worden gerealiseerd. In deze zware bezuinigingen is dit vreemd, als VVD zouden we deze velden liever op een ander moment aanleggen, maar verkiezingsbelofte maakt schuld. Wel moet hiervoor de nieuwste en meest voordelige optie worden gekozen, verder vragen wij een eigen bijdrage van Excelsior’31. Daarnaast willen we dat ook andere verenigingen 7 dagen per week gebruik kunnen maken van de velden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer