voor Holten, door Holten

Verkeerssituatie centrum Holten onoverzichtelijk volgens inwoners

14

De poll in Holten over de situatie in het centrum is door ruim 500 inwoners ingevuld. Opmerkelijk is dat 85% van de inwoners de verkeerssituatie als onoverzichtelijk bestempeld en dat 80% van de inwoners het verkeer uit het centrum wil weren. De fractie van VVD lokaal ziet in deze uitslag een bevestiging van het geluid dat al veel langer in Holten te beluisteren valt, inwoners zijn niet tevreden over het centrum.

In deze zomerperiode is een Poll in Holten over de situatie in het centrum van Holten gehouden, inwoners konden op de site In deze zomerperiode is een Poll in Holten over de situatie in het centrum van Holten gehouden, inwoners konden op de site www.holten-poll.nl antwoordt geven op een 5-tal vragen.

De fractie van de VVD Lokaal heeft het initiatief genomen voor deze poll omdat er voortdurend signalen kwamen en komen van inwoners die ontevreden zijn. Fractievoorzitter Frans Noordam: “het blijft een bron van ergernis voor veel Holtenaren, het is onoverzichtelijk en het gemopper over het illegaal parkeren op de Smidsbelt hoor ik bijna dagelijks. Het wordt tijd dat het gemeentebestuur haar oor te luisteren legt bij de inwoners”.

Wel blijkt uit de poll dat inwoners tevreden zijn over de aankleding, want 60% van de stemmers ziet dit als voldoende. Dat 50% van de inwoners niet weet dat het een woonerf is bevestigt direct de onoverzichtelijkheid, de borden zijn zo geplaatst dat het bijna onmogelijk is hier kennis van te nemen. Veder hebben een paar honderd reacties op de poll de initiatiefnemers verrast. Opmerkingen als: “ het parkeren is een zooitje ongeregeld” is uit het hart gegrepen van de inwoners. De fractie van de VVD Lokaal zal zich komende weken beraden over het vervolg op de uitslag van de poll, waarbij het voornemen is de uitslag aan het gemeentebestuur te overhandigen.

 • Is nog zacht uitgedrukt

 • En nu maar hopen dat de politiek hier gauw iets aan doet!

 • Snap zowiezo niet dat ze het centrum afsluiten. Genoeg parkeer mogelijk heden en wegen die er om heen liggen.

  Niet dat er veel te winkelen is hier in holten.

  • Dat ben ik niet met je eens, er zijn afgelopen jaren hardstikke leuke winkels bijgekomen in Holten.

  • Daar heb je opzich gelijk in er zijn winkels bij gekomen. Mis een winkel Zoals blokker.

  • En dat zal waarschijnlijk ook zo blijven als de meesten op de automatische piloot richting Rijssen rijden. Het is daar immers VEEEEEL goedkoper. Als het centrum dan toch wordt aangepast laat “Appie” dan ook zijn gevel aanpassen aan het centrum.

 • Gewoon gevaarlijk

 • Salami-politiek: net zo lang plakjes nemen tot je de hele worst hebt!

 • Bij het oversteken van Smidsbelt ri Appie mag je blij zijn als je heelhuids aan de andere kant komt.

 • Zijn er al ongelukken gebeurd.

 • Ach, ik geloof dat we vergeten hoe hét van de nog niet zo lang geleden was. Wat een vooruitgang! En ja er zijn zeker verbeteringen die onmogelijk, mooi dat dit nu naar voren komt, zodat we straks een nog mooier centrum gaan krijgen. Liever een beetje geduld en goed, dan overhaast!

 • Verrek hebben ze een VVD in Rijssen Holten.

 • Als het gemeentebestuur nou ook eens wat zou doen met de wens van vele Holtenaren om de winkels op zondag te openen dan zou dat helemaal mooi zijn. Maar ja, dat soort zaken worden zonder pardon in de prullenbak gegooid. Iedereen heeft godsdienstvrijheid in Nederland, maar de gelovigen zijn niet zo vrij om de niet-gelovigen vrij te laten

 • Justin,
  Een belangrijk punt, maar heeft niets met het centrum te maken. Tijd voor een nieuwe enquête?

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link