voor Holten, door Holten

Veelzijdig programma Dijkerhoeks feest

0

Holten Dijkerhoek – Eén keer per jaar staat Dijkerhoek op z’n kop. Dan wordt er door de bevolking massaal gesnipperd, moeten de koeien soms een uurtje langer wachten voordat ze worden gemolken en is het feestterrein bij Het Bonte Paard tijdelijk de vaste thuisbasis van een groot aantal Dijkerhoekers. Nog even en dan is het weer zover: op 22, 23, 24 juni is heel Dijkerhoek in de ban van het Dijkerhoeks feest.

Een tentfeest dat is uitgegroeid tot een evenement dat publiek trekt uit de gehele regio. “Of je nu Dijkerhoeker bent of niet, of je nu zeven jaar of zeventig jaar oud bent; het Dijkerhoeks feest heeft voor iedereen wat te bieden”, stelt Geert Stevens, voorzitter van de feestcommissie. “Daar houden we met het opstellen van het programma altijd rekening mee.”

Kan D.A.T. door de beugel?
Het Dijkerhoekse Amateur Toneel (D.A.T.) geeft op 22 juni om 19.45 uur de aftrap voor het Dijkerhoekse feest met een afwisselende revue. Een traditie die de feestcommissie graag in leven wil houden. “Op de revue, die dit jaar als titel ‘Kan D.A.T. door de beugel?’ heeft, komen elk jaar zo’n achthonderd mensen af”, vertelt Geert. Na de revue gaan de voetjes van de vloer want dan speelt het Agrarisch Duo het dak eraf. Een duo dat de regio kent en precies weet hoe ze de tent plat moeten spelen.

Een jarenlange traditie: de optocht
Een andere vaste traditie is de optocht. Op zaterdagmorgen staat iedereen weer paraat om met een wagen of loopgroep de Dijkerhoekse straten te verlevendigen. En wie niet meedoet, die staat langs de kant van de weg de kleurrijke stoet te bewonderen. De optocht begint om 10.00 uur. De wagens worden opgesteld aan de Tromopsweg (in de weide tegenover de school). De eindlocatie is, hoe kan het ook anders, Het Bonte Paard.

Fiets ‘em er in!
Na de optocht is er van alles op het feestterrein te beleven. Kinderen kunnen eindeloos rondjes draaien in de draaimolen of zich uitleven op een groot luchtkussen. ’s Middags is er voor de volwassenen ‘Fiets ‘em er in!’. “Iedereen mag hieraan meedoen”, legt Geert uit. “Van de deelnemers wordt verwacht dat ze met bijzondere creaties op twee wielen over een smalle balk met daaronder een waterbak rijden. Degene die het snelst de overkant bereikt, wint. En wordt de overkant niet gehaald? Dan gaat de deelnemer met een nat pak naar huis.”

Gezellige sfeer en goede muziek
De zaterdagavond van het Dijkerhoeks feest staat bekend om de gezellige sfeer en goede muziek. Dit jaar betreedt de band PPM het podium. Een band met een repertoire dat reikt van klassieke meezingers tot nummers uit de huidige Top 40. Verder staat PPM bekend om de goede interactie met het publiek. Als klapper op de vuurpijl wordt er op de zaterdagavond een act vertoond die in de wijde omtrek nog nooit te zien is geweest. Kortom: het belooft een bijzondere avond te worden.

Nieuw dit jaar is dat er op de zaterdagavond gratis bussen rijden naar het Dijkerhoeks feest vanuit Laren, Holten, Nieuw-Heeten, Okkenbroek, Lettele, Bathmen en Loo. De vertrektijden staan vermeld op www.dijkerhoeksfeest.nl.

Spektakel in en rondom de tent
De zondag van het Dijkerhoeks feest is vaak een dag waar nog lang over na wordt gepraat. Er wordt gestart met uitgebreide brunch waar maar liefst vierhonderd mensen aan mee doen. Ook de zondag wordt opgeluisterd met mooie muziek en entertainment. De Bathmense rockcoverband Kabaal beschikt over een breed repertoire van Nederlandstalige feestmuziek tot ouderwetse rock & roll. En wanneer The Annonanno’s het podium betreden, is de kans groot dat heel Dijkerhoek in polonaise door de feesttent slingert. De ‘Prout to be Fout Show’ met smartlappen, piratenhits, rock’n roll en schlagers lijkt een schot in de roos. Ook buiten op het feestterrein hoeft niemand zich te vervelen. Zo worden er een exclusieve roofvogel- en skatershow vertoond.

Voor degenen die er na een heel weekend feest nog steeds geen genoeg van kunnen krijgen, is er de after party met party-animal Blinde Ed. Een toetsenman en zanger die bekend staat om zijn rauwe stemgeluid. Blinde Ed is een kei in verzoeknummers en improvisatie. “Hiermee denken we een perfecte afsluiter in huis te hebben gehaald”, vertelt Geert. Na de afterparty is het feest echt ten einde en keert in Dijkerhoek langzaamaan de rust terug.

Wilt je meer weten over het Dijkerhoeks feest? Kijk dan op www.dijkerhoeksfeest.nl

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link