Theo de Rooij Classic in nieuw jasje

HOLTEN – Robert Gesink geeft speciaal tintje aan Theo de Rooij Classic.

“Na het grote succes van de eerste editie in 2010 organiseert Tourclub Rijssen, in samenwerking met Theo de Rooij, in 2011 de tweede uitgave van de Theo de Rooij Classic. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 28 mei.  

De organisatie heeft de Toertocht door Twente en Salland verder geprofessionaliseerd. Start en finish zullen plaatsvinden bij Scholengemeenschap De Reggesteyn in Rijssen, waar een ruime accommodatie ter beschikking staat van individuele deelnemers en de bedrijventeams. Naast de afstanden van 80, 110 en 150 km. wordt in 2011 ook een tocht van 40 km. aangeboden, geschikt voor jonge gezinnen en gewone fietsen. De 80, 110 en 150 km. voeren onder meer over de Holterberg.  

Belangrijkst nieuw element is de toevoeging van de Robert Gesink Challenge. Mede dankzij hoofdsponsor Rabobank Rijssen-Enter en de contacten van Theo de Rooij heeft de organisatie Robert Gesink kunnen aantrekken om een tijd neer te zetten op de Holterberg tussen Hotel Restaurant Dalzicht in Nijverdal en Restaurant De Swarte Ruijter aan de Holtense kant. Eind maart zal Gesink de Holterberg zo snel mogelijk bedwingen. RTV Oost zal deze ‘recordpoging’ op camera vastleggen. Zijn tijd zal de richttijd vormen voor de deelnemers die hun krachten willen meten met Gesink. Zij worden daartoe uitgerust met een chip, die wordt geactiveerd als de fietser over een speciale mat rijdt ter hoogte van Rest. Dalzicht. De chip wordt gedeactiveerd als de fietser de mat bij De Swarte Ruijter passeert. Voor de snelste renner is een leuke attentie beschikbaar.

Zoals in 2009 het geval was, zal de volledige opbrengst worden geschonken aan de in aanbouw zijnde Hospice De Reggestroom te Rijssen. De organisatie streeft naar minimaal 1000 deelnemers en een verdubbeling van de bijdrage aan de Hospice ten opzichte van 2010 toen € 5000 werd geschonken.

Contact informatie:

Tourclub Rijssen

Postbus 8

7460 AA Rijssen

Email: [email protected]

http://www.theoderooijclassic.nl 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer