Starthandeling aanleg kunstgrashockeyveld Holten

0

HOLTEN –  Wethouder Willem ter Schure verrichtte afgelopen woensdag samen met de voorzitter van de hockeyclub Holten de starthandeling voor de aanleg van het kunstgrashockeyveld. 

Binnen de kern Holten is sprake van een aantal ruimtelijke knelpunten ten aanzien van sportaccommodaties (sportpark ’t Vletgoor, sportpark Meermanskamp en locatie Sportdal). Daarom is het Netwerkplan Sport Holten ontwikkeld. Dit plan is een integraal plan dat voorziet in een belangrijke kwaliteitsimpuls met betrekking tot genoemde sportaccommodaties door de samenvoeging van voorzieningen en de toevoeging van nieuwe voorzieningen.

Omdat het huidige complex van de hockeyvereniging (locatie Sportdal) niet voldoet aan de bondseisen worden trainingen en wedstrijden veelal afgewerkt op het sportcomplex van ABS te Bathmen. Hoe lang er nog gebruik van dit sportcomplex gemaakt kan worden is niet duidelijk (ingaande seizoen 2008-2009 heeft ABS geen hockeyvereniging meer). De gemeente Deventer heeft het voornemen een andere bestemming aan het hockeyveld te willen geven. Daarnaast zijn de afgelopen jaren bij HC Holten meerdere leden vertrokken naar andere hockeyverenigingen of zijn gestopt. Nog meer vertraging in de aanleg van een nieuw kunstgrasveld op een nieuwe locatie brengt het voortbestaan van de hockeyvereniging in gevaar.  

Vooruitlopend op de revitalisering en volledige uitbreiding van sportpark ’t Vletgoor heeft de gemeente Rijssen-Holten daarom besloten te starten met de aanleg van de minimale uitvoeringsvariant van een kunstgrashockeyveld aan de Aaltinksweg te Holten. Opmerkelijk is dat na besluitvorming het ledenaantal bij de HC Holten met 25 personen is toegenomen. Uit de onlangs gevoerde aanbesteding is het werk gegund aan de Sallandse Wegenbouw. Volgens planning wordt deze week gestart met de werkzaamheden en vindt de oplevering in week 7 in 2010 plaats.  

Op woensdag 11 november 2009 verricht Willem ter Schure (wethouder Sport) samen met de voorzitter van de hockeyclub Holten (HC Holten) de starthandeling. Hiermee wordt de start voor aanleg van het eerste kunstgras(hockey)veld in de gemeente Rijssen-Holten gemarkeerd. Bij deze starthandeling zijn aanwezig: Hockeyvereniging, Sportraad Rijssen-Holten, Sallandse Wegenbouw en de gemeente.

(foto F. Paalman)

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer