voor Holten, door Holten

SGP Rijssen hekelt vergunning rockfestival

0

De SGP in de gemeente Rijssen-Holten heeft grote bezwaren tegen het zogenaamde Elsrockfestival dat komende zomer op het terrein van voetbalclub RKSV aan de Elsmaten wordt gehouden. SGP-fractievoorzitter B. Beens is van plan de kwestie aan de orde stellen in de raadsvergadering van maandagavond.

Beens zegt uit de pers te hebben vernomen dat de organisatoren van het Elsrockfestival 2006 ook voor het jaar 2007 een vergunning aangevraagd hebben. „Net als vorig jaar wil de SGP-fractie ook nu haar bezwaren tegen dit festival kenbaar maken aan de burgemeester. Het is ons gebleken dat veel inwoners van Rijssen het als zeer verdrietig hebben ervaren dat dit festival in Rijssen plaatsvond en daarmee in hun diepste godsdienstige gevoelens zijn gekwetst.”

Burgemeester Koelewijn heeft de aanvraag getoetst en ziet geen mogelijkheden de aanvraag te weigeren. In een gesprek met de organisatoren is hem verzekerd dat de artiesten geen godslasterlijke taal zullen uitslaan.

De SGP-fractie wil weten of bij de vergunningverlening bekend is hoe het programma eruit zal en welke nummers er gespeeld en gezongen worden. „Als dat niet het geval is, hoe kan de burgemeester dan weten dat er geen godslasterlijke of satanische teksten ten gehore gebracht zullen worden?”

Beens zegt gealarmeerd te zijn door een van de organisatoren die in de regionale pers aan het woord kwam. „Blijkens dat artikel moet er wel rekening gehouden worden met provocerende teksten.”

De organisator zei dat de bands niet bepaald zingen „over de bloemetjes en bijtjes. Het kan zijn dat sommige teksten niet bij iedereen in de smaak vallen. Daar kunnen we niks aan doen.”

Beens wil weten hoe de burgemeester daar mee om zal gaan. Verder vraagt hij of het college weet dat het karakter van deze muziek „destructief is en derhalve onverschilligheid en oppervlakkigheid in de hand werkt.”

Als dat bekend is, wil hij weten hoe daar tegenaan wordt gekeken in het licht van de normen-en-waardendiscussie.

Burgemeester Koelewijn zal in de raadsvergadering van maandagavond antwoord geven. Tegen het Elsrockfestival van vorig jaar werd destijds ook bezwaar gemaakt door de Rijssense (oud) gereformeerde gemeenten (in Nederland), de hervormde PKN-kerken en de hersteld hervormde gemeente Rehoboth.

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link