Serious Request spaarblik van Bennie Jolink bij Keunefeesten

0

HOLTEN – Het allerlaatste spaarblik dat gemaakt is, is voor Holten. Bennie Jolink heeft er een zelfportret op geschilderd. Het spaarblik wordt bij de Keunefeesten op vrijdag 7 september om 16.30 uur gepresenteerd en aan bezoekers wordt gevraagd hier een kleine of grote donatie in te doen. Na de Keunefeesten staat het spaarblik in het Kulturhus.

Voor Bennie Jolink is Holten een vertrouwde omgeving. Hij heeft er geregeld met ‘Normaal’ opgetreden. Nu heeft hij speciaal voor Holten een spaarblik beschilderd voor de actie Serious Request. Het glazen huis hiervan staat in december in het centrum van Enschede. Dan wordt geld ingezameld tegen baby- en kindersterkte. Twentse gemeenten steunen deze oost-Nederlandse actie in Enschede.

Burgemeester Arco Hofland: ‘in Rijssen hebben we al een spaarblik op de balie in het gemeentehuis gezet. We hopen dat bezoekers deze actie met een kleine bijdrage steunen. Dit unieke spaarblik is door de Hengelose kunstenaar Leon Polko beschilderd. De blikken zijn prachtige kleine kunstwerken en we zijn er erg trots op dat de initiatiefnemers van de blikken nog een laatste exemplaar hebben laten beschilderen door Bennie Jolink. En dit blik hoort gewoon in Holten! Ik weet zeker dat Holtenaren de actie een warm hart toedragen.’

De organisatoren van de Keunefeesten waar het blik op 7 september voor het eerst rondgaat, vonden deze start van het blik in Holten een goed idee. Na de Keunefeesten staat het blik in het Kulturhus. Vervolgens wordt het in december aangeboden in het glazen huis in Enschede.

Serious Request is een jaarlijks evenement met telkens een goed doel. Fm dj’s laten zich ‘opsluiten’ en laten tegen betaling non-stop verzoeknummers horen. En wil je zelf het glazen huis zien, dan ben je van harte welkom op de oude markt in Enschede. Alle inkomsten gaan naar het goede doel.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer