Kids on the Block

0

HOLTEN – Zaterdag 15 september staat de omgeving rondom de dorpskerk in Holten in het teken van veiligheid tijdens ‘Kids on the Block’. Een project speciaal voor kinderen waar ze van alles kunnen leren en beleven over zichtbaarheid en veiligheid op straat.

Helaas gebeuren er elk jaar ongelukken waarbij kinderen het slachtoffer zijn. Daarom is zichtbaarheid in het verkeer erg belangrijk. Tijdens ‘Kids on the Block’ komen kinderen, maar natuurlijk ook volwassen, meer te weten over de zichtbaarheid en veiligheid in het verkeer.

Leg het parcours af en haal je eigen rijbewijs

Tijdens de Uutmarkt in Holten is ‘Kids on the Block’ er van 16.00 tot 20.00 uur. Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland, politie, brandweer en de ambulancedienst geven ouders en kinderen uitleg over ‘hoe kom je veilig naar school?, wanneer ben je goed zichtbaar?’ Ook is informatie over opvoeden en opgroeien via Loes, Centrum Jeugd en Gezin, het gezicht van de gemeente als het gaat om de opvoeding van kinderen.

Bij het speciaal aangelegd parcours kunnen kinderen met de skelter hun eigen rijvaardigheid testen. Als ze geslaagd zijn voor de test, halen ze hun eigen rijbewijs af bij de gemeentestand. Na het succes vorig jaar in Rijssen op het Europaplein, wordt Kids on the Block dit jaar voor de 2e keer georganiseerd. Twee enthousiaste verkeersouders uit Rijssen, Gerwin van de Maat (Johan Frisoschool) en Veciye Karli ( OBS de Salto) hebben het initiatief op zich genomen om nu ook in Holten ‘Kids on the Block’ te organiseren. Dit doen zij samen met de Politie Twente, Veilig Verkeer Nederland, Brandweer Twente, Ambulancedienst Oost en de gemeente.

Voor meer informatie? Kijk op de website http://www.rijssen-holten.nl of www. kulturhusholten.nl.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer