Rijssen-Holten wint MKB prijs Oost Nederland

0

HOLTEN – Dinsdag 22 oktober 2013 heeft Rijssen-Holten de prijs voor MKB Vriendelijkste gemeente van Oost-Nederland in ontvangst mogen nemen.

Vorige maand kreeg Rijssen-Holten al de MKB prijs voor Overijssel. Ondernemers hebben hiervoor meegewerkt aan een landelijk MKB-onderzoek. Zij konden daar hun mening geven over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op de gemeente.

“Een prachtige opsteker” zegt burgemeester Arco Hofland. “Het belangrijkste is dat het een positief oordeel is van ondernemers. Daar hechten wij bijzonder veel waarde aan. ‘Ondernemen’ betekent veel voor ons. We doen wat mogelijk is. De aantallen ondernemers en ook hun imago in het land laten zien dat ons bedrijfsleven enthousiasme, durf en lef heeft om op een juiste manier –samen- zaken te doen. Waar we kunnen, nemen we actie. Kijk maar eens in het Deltaplan. Daar zijn mooie ontwikkelingen op het gebied van ondernemen uitgekomen. Maar we zijn er nog niet, het kan bij ons altijd beter. De prijs zie ik dan ook als een mooie aanzet, waarvoor ik natuurlijk alle ondernemers, maar ook iedereen in de contacten tussen het bedrijfsleven en de gemeente, ontzettend bedank. Ik ben er bijzonder trots op! “

Het is voor de 4e keer dat Rijssen-Holten de MKB prijs wint. Iedere 2 jaar krijgen alle ondernemers in het land een vragenlijst waarbij de onderdelen tevredenheid, communicatie en beleid, imago, en lasten voor ondernemers, uitgelicht worden. In 2006, 2008, 2011 en 2013 is deze prijs op basis van de ingevulde vragenlijsten, aan  Rijssen-Holten als Twents/provinciale/regionale winnaar toegewezen.

Burgemeester Arco Hofland nam op dinsdag 22 oktober 2013 de regionale prijs in ontvangst uit handen van Hans Bakker, regio manager MKB Oost. Rijssen-Holten maakt als regiowinnaar nu ook kans op de landelijke titel De MKB Vriendelijkste gemeente van Nederland.

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Lexnova. De prijsuitreiking is een initiatief van MKB-Nederland, samen met het Ministerie van Economische Zaken. De prijs dient als stimulans voor gemeenten om zich meer in te spannen voor het midden- en kleinbedrijf. De prijs brengt een positief ondernemersklimaat in gemeenten dichterbij.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.