Rick Huzen knikkerkampioen

0

HOLTEN – Vandaag vond het NK Knikkerkampioenschap plaats in de gemeente Rijssen-Holten. Bij de Smidsbelt in Holten verzamelden rond 14.45 alle fanatieke knikkeraars die zich hadden voorbereid op het gemeentelijk kampioenschap. De kinderen  streden om de titel; Knikkerkampioen van Rijssen-Holten. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist Rick Huzen de felbegeerde titel van Knikkerkampioen van Rijssen-Holten te bemachtigen.

Rick had van te voren niet gedacht dat hij zou winnen. “Ik deed mee voor de lol!” zei hij nadat hij wist dat hij kans maakte op een plaats bij de beste 4 knikkeraars van Rijssen-Holten. De finale was een spannende wedstrijd tussen Rick en runner-up Dylan Post.  Zowel Rick als Dylan werden vanuit alle kanten toegejuicht. Rick wist uiteindelijk de tiende en winnende knikker in het potje te spelen, waardoor hij de knikkertitel binnenhaalde.  Hij verdiende een ticket naar de landelijke finale in DierenPark Amersfoort op zaterdag 21 juni a.s. en mocht een grote beker in ontvangst nemen.

Niet alleen Rick viel in de prijzen. Ook Dylan, de runner-up, en de nummers 3 (Sanne Scharenborg) en 4 (Ilona Oolbekkink) kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Rijssen-Holten, plaatsten ook de top-15 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in Amersfoort. De top-16 start direct in de finaleronde op de landelijke finaledag. Alle andere deelnemers van Rijssen-Holten – en de rest van Nederland – kunnen zich ook nog inschrijven voor de voorronde van de finale van het NK knikkeren op 21 juni a.s. Inschrijven kan op de website http://www.nkknikkeren.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.