Prachtig Tachtig!

0

HOLTEN – Het Holtens Gemengd Koor heeft onlangs, zonder daar toen aandacht aan te besteden, het tachtigjarig bestaan gevierd.

In juni 1931 namen de dames Wolters, 2 onderwijzeressen aan de voormalige Dorpsschool, het initiatief tot oprichting van een dameskoor. Daar kwamen al gauw een aantal heren bij en zo werd HGK ‘geboren’.

In de afgelopen 80 jaar waren er hoogte- en dieptepunten.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kon er door toedoen van de bezetter niet gezongen worden, maar in 1945 pakte men vol enthousiasme de draad weer op.Later nam HGK deel aan concoursen en keerde met hoge prijzen huiswaarts.  

Nu oefent het koor o.l.v. dirigent Henk Linker al maandenlang elke maandagavond om U binnenkort met een feestconcert te verrassen. U kunt dan luisteren naar koormuziek uit het tachtigjarig repertoir van HGK: klassieke werken, maar ook bijv. een medley uit de West Side Story en volksliedjes uit verschillende landen. Leden van het Projectorkest Twente, kinderkoor Mozaïek, de sopraan Valeria Boermistrova en organist Louis ten Vregelaar verlenen medewerking.

Wilt U dit jubileumconcert bezoeken en de tachtigjarige verjaardag met ons meevieren?

Noteer dan nu alvast de datum, de tijd en de plaats in uw agenda: zaterdag 29 oktober, ’s avonds om 19.30 uur in de Dorpskerk te Holten. Na afloop van het concert zal er in het nabijgelegen Kulturhus een feestelijke ontvangst zijn.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer