Politiek worstelt met Soweco

0

HOLTEN – Het is niet ondenkbaar dat onze gemeente straks alsnog uit de gemeenschappelijke regeling Soweco stapt, om vervolgens mensen die beschut werken zelf onder te brengen. De PvdA komt met een voorstel om deze optie te onderzoeken.

De zes deelnemende gemeenten aan de gemeenschappelijke regeling zijn van plan Soweco terug te brengen tot een sociale werkvoorziening waar mensen alleen beschut werken. De gemeenteraad van Rijssen-Holten gaat hier vooralsnog mee akkoord, bleek deze week in de commissie Maatschappelijke Dienstverlening. Maar dat is voor Rijssen-Holten niet het enige scenario. De kans bestaat dat Rijssen-Holten uit de gemeenschappelijke regeling stapt, al zal dat tot een flinke boete leiden.

De gemeente Hellendoorn overweegt niet uit het samenwerkingsverband Soweco te stappen. Volgens wethouder Ria Bakhuis (BurgerBelang) biedt deelname aan Soweco voor de wsw-medewerkers een flink aantal voordelen voor de gemeente. „En dan heb je het bijvoorbeeld over de daar aanwezige expertise en het gegeven dat je overleg kunt plegen met de andere deelnemende gemeenten”, aldus Bakhuis.(bron tubantia)

   

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.