Pim ten Brinke en Susan Boode eerste winnaars Holtens Kampioenschap Olympische afstand

0

HOLTEN – Dit jaar werd voor het eerst het Holtens Kampioenschap Olympische afstand in open water georganiseerd. Deze afstand diende als vervanger van het Holtens Kampioenschap Kwart. Dat had tot gevolg dat de deelnemers niet zoals gebruikelijk in het zwembad maar in de Domelaar moesten starten, in wetsuit. Dit ging Pim ten Brinke en Susan Boode het beste af. Zij werden de eerste Holtense man en vrouw op deze afstand.

Tweede bij de mannen werd André Aanstoot en derde werd Stefan Paalman. Bij de vrouwen ging de tweede prijs naar Heide Veneklaas. Ans Meijerink kwam als derde over de finish. De overall-winnaars op deze afstand werden Albert Timmers uit Haarlem in een tijd van 2:12:15 en Angelique van der Linden uit Arnhem in een tijd van 2:30:11.

Pim ten Brinke is erg blij met zijn overwinning. “Als ik meedoe, wil ik winnen. Het zwemmen ging voor mijn doen erg goed, maar met het fietsen had ik weinig kracht. Daar heb ik tijd verloren. Tijdens het lopen, dacht ik dat ik die eerste plek nooit zou halen. Toen mijn broer vanaf de zijlijn riep dat ik nog maar 40 seconden achter liep op de nummer één, ben ik als een gek gaan lopen. En dat heeft nut gehad.”

Uitslag Holtens Kampioenschap Olympische afstand mannen:
1: Pim ten Brinke 2:20:50
2: André Aanstoot 2:22:42
3: Stefan Paalman 2:22:43

Uitslag Holtens Kampioenschap Olympische afstand vrouwen:
1: Susan Boode 2:38:02
2: Heidi Veneklaas 2:57:01
3: Ans Meijerink 3:03:48

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer