Opening molenwinkel met ‘preuveri-je’ bij Korenmolen de Hegeman

HOLTEN/DIJKERHOEK. Zaterdag 10 september is het weer Overijsselse Molendag. Ook de Diekerhookse Mölle ‘de Hegeman’ heeft weer tal van activiteiten op touw gezet.

Zo wordt het molenwinkeltje officieel geopend door de jongste vrijwilliger Wouter Sluiter. Deze winkel,  waar allerlei meel- en streekprodukten te verkrijgen zijn, is gebouwd door de vrijwilligers zelf. Daarbij was een gift van het Rabobank Coöperatiefonds een welkome bijdrage aan het project.

Ter ere van deze gebeurtenis wordt er een  ‘Sallandse preuveri-je’ georganiseerd. De bezoekers kunnen voor een kleine bijdrage het resultaat proeven van de zelfgebakken (pannen)koeken, broden en cakes. Maar ook de makers van allerlei soorten kaas, zelfgebrouwen bier en nog meer regionaal geproduceerde lekkernijen nodigen u uit om even een slokje of een hapje te nemen.

En of dat nog niet genoeg is zullen de Diekerhookse Möl’nzangers nog een concert verzorgen op de stelling van de molen. Het programma begint rond 10:00 uur en duurt tot ca. 14.00 uur. Een geweldige reden om op 10 september de Diekerhookse Mölle “De Hegeman” aan de Dijkerhoekseweg te bezoeken.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer