Nido breidt uit

0
HOLTEN – Het op bedrijventerrein Vletgaarsmaten gevestigde bedrijf Nido Universal Machines bv., vooral bekend vanwege de gladheidsbestrijdingsmachines, heeft een nieuwe naam. Het Holtense bedrijf heet tegenwoordig namelijk Aebi Schmidt Nederland bv.

Deze naamsverandering is een direct gevolg van de fusie van de Schmidt Groep, waartoe Nido Universal Machines behoorde, met branchegenoot Aebi. De Aebi Schmidt Groep is marktleider in gladheidsbestrijding en wereldwijd de grootste producent van zoutstrooiers en sneeuwploegen.

‘Nido’ blijft overigens wel als merknaam voor de gladheidsbestrijding bestaan, dus het bekende blauwe embleem blijft ook in de toekomst op de in Holten gefabriceerde machines prijken.

Een gevolg van de centralisatie van de hele organisatie is dat het reserve-onderdelen magazijn dat tot nu toe in Holten was gevestigd inmiddels naar Duitsland is verplaatst.

In de vrijgekomen bedrijfsruimte komt een nieuwe productieafdeling met een lasserij, stralerij en poedercoaterij. Na een geslaagd experiment op kleine schaal is besloten deze afdeling dit najaar op volle kracht te laten draaien. Hiervoor is het bedrijf op korte termijn nog op zoek naar vijftien tot 25 nieuwe medewerkers als lassers, monteurs, bankwerkers en poedercoaters. De personeelsadvertentie is afgelopen weekeinde geplaatst.

Het bedrijf roemt het innovatieve karakter van deze nieuwe productieafdeling, waarbij zoveel mogelijk is gekozen voor processen die het milieu niet te zwaar belasten. Zo gebeurt het stralen van de onderdelen in de poedercoaterij door een zogenoemde straalrobot, waardoor er nauwelijks nog mensen in de spuitcabine hoeven te komen en het werk voor de medewerkers een stuk schoner wordt.

Nieuw in het Holtense bedrijf is de mogelijkheid van jobrotation. Gladheidsbestrijding is immers een bij uitstek seizoensgebonden activiteit. Tijdens het laagseizoen worden medewerkers van de montage-afdeling ingezet in de lasserij en andersom. Door interne (bij)scholingen kunnen personeelsleden in de nabije toekomst op meerdere plaatsen in het bedrijf worden ingezet.

Samen met een nieuwe naam is ook een nieuwe huisstijl doorgevoerd, die de herkenbaarheid van dit internationale concern moet vergroten.

Voor meer informatie: http://www.aebi-schmidt.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.