Landelijke Midzomernachtduik met duizenden tegelijk

0

BATHMEN –  De Zwembadbranche organiseert op 21 juni voor het eerst in Nederland een landelijke Midzomernachtduik.

Aan het eind van de donderdagavond 21 juni duiken in meer dan vijftig zwembaden in Nederland honderden of duizenden mensen tegelijk het water in. Met de Midzomernachtduik vieren Scandinaviërs dat de zon niet onder gaat. Voor de openlucht zwembaden een mooi moment het zwemvertier in de buitenbaden te vieren. In de regio Deventer kunt u terecht bij Zwembad Looërmark in Bathmen. Meer dan vijftig zwembaden doen aan dit landelijke initiatief van de Zwembadbranche mee. Elke zwembad stelt z’n eigen programma samen om het buitenbad deze dag extra in het zonnetje te zetten. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om in de buitenlucht te zwemmen. Ook Zwembad Looërmark doet op 21 juni 2012 mee aan de Midzomernachtduik.

De Midzomernachtduik verwijst naar het midzomernachtfeest, een bekend verschijnsel in met name de Scandinavische landen. Op deze dag viert men dat de zon niet onder gaat. Het midzomernachtfeest is eigenlijk een ode aan de zomer. De openlucht zwembaden in Nederland vieren dan de mogelijkheden die er in Nederland is om op veel plekken te genieten van zwemmen in de open lucht.

Aanmelden niet nodig

Aanmelden hoeft niet. Iedereen die wil komt op donderdag 21 juni tussen 23:30 – 23:45 bij het bad. Om 00:00 precies volgt de gezamenlijke Midzomernachtduik. Daarna gaan we tot uiterlijk 01:30 napraten en zijn er warme dranken en hartige hapjes verkrijgbaar. Voor meer informatie kijk op http://www.looermark.nl

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer