Laagdrempelig mountainbiken

0

HOLTEN – Wielervereniging Holten start vanaf zondag 20 oktober met een groep mountainbikers die op een rustige manier willen mountainbiken waarbij men lekker in beweging is maar er ook nog volop gelegenheid is om te genieten van de prachtige natuur en er ook voldoende gelegenheid is voor onderlinge gezelligheid.

Er startte iedere zondag altijd al een groep om 9.00 uur bij sporthal ’t Mossink maar voor velen lag het tempo veel te hoog. Vanaf bovengenoemde datum start er daarom een groep die het rustiger aan gaat doen. Deze groep gaat echter om 9.30 uur van start. Men fietst minder ver maar er kunnen wel afspraken worden gemaakt om op dezelfde locatie te pauzeren en van gedachten te wisselen. Op deze wijze kan toch iedereen lekker fietsen op zijn of haar eigen niveau.

Op dit moment is de kennismakingscursus “Fiets-Fit!” voor de beginnende fietser, waarin de basisvaardigheden en –technieken van het mountainbiken worden geleerd, ook nog steeds aan de gang. Ook vanuit deze groep toont men interesse om zich aan te sluiten bij de nieuwe, laagdrempelige groep.

Het is heerlijk om je uit te leven in de buitenlucht in het gezelschap van je sportieve maatjes. Voeg daarbij de schitterende omgeving rond Holten waar dit plaatsvindt, en een morgen leuk en gezond bezig zijn is compleet. Dit laatste wordt nog versterkt omdat leden van de Wielervereniging Holten van 1 november 2013 tot 1 maart 2014 op bepaalde tijdstippen gebruik mogen maken van de zogenaamde ‘Winterontheffing’. Men moet dan wel de clubkleding dragen en de bijbehorende pas van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) in bezit hebben. Enkele hele grote heidegebieden en de paden langs de scheiding bos/heide moeten worden ontzien, maar er blijven nog voldoende attractieve gebieden over om prachtig te mountainbiken. Bovenstaand privelege om op plaatsen te fietsen waar dit normaal niet is toegestaan, is een tegemoetkoming van Staatsbosbeheer voor de controle en het onderhoud die de Wielervereniging Holten verricht ten aanzien van de permanente mountainbikeroute.

Voor meer informatie kan men kijken op de website van de Wielervereniging Holten http://www.wvholten.nl , Facebookpagina http://www.facebook.com/WVHolten of bellen met secretaris Jan Scheperman, telefoon 06-47396159.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.