Inwoners denken actief mee voor behoud zwembaden

0

HOLTEN – De oproep van de VVD Rijssen-Holten aan de inwoners van deze gemeente om ideeën aan te dragen voor behoudt van de zwembaden onlangs op HoltensNieuws.nl, heeft volgens lijsttrekker Frans Noordam tot buitengewoon positieve reacties geleidt.

De oproep was vooral bedoeld om ideeën te lanceren om de zwembaden aantrekkelijker te maken. Voor de VVD in Rijssen-Holten is een sluiting van een van beide zwembaden onbespreekbaar en het onderzoek daarnaar vindt de partij dan ook verspilling van gemeenschapsgeld. De VVD had een onderzoek naar een grotere aantrekkingskracht van de zwembaden logischer gevonden en gezien de tientallen reacties zijn daar genoeg mogelijkheden voor.

Zowel het zwembad de Koerbeld in Rijssen als het zwembad Twenthaarsveld in Holten hebben een eigen specifieke functie voor alle inwoners en de verschillende verenigingen. Bezorgt is de VVD lijsttrekker over de soms ook emotionele reacties van inwoners die juist vanwege beperkingen aangewezen zijn op het zwemmen, of inwoners die vragen voor extra mogelijkheden voor gehandicapten.

Het zijn soms de kleine praktische tips als een led-verlichting in de kleedhokjes van Twenhaarsveld of wat meer speelattributen op woensdagmiddag in de Koerbelt die meteen zorgen voor een andere beleving. Voor de Koerbelt wordt verder gevraagd om, naast de aanwezige lift in het zwembad, ook een mogelijkheid te hebben om bezoekers met een lichamelijke beperking te kunnen douchen op een douchebrancard. Voor Holten wordt vaak aangegeven om in de omgeving een sterkere aantrekkingskracht te creëren door bijvoorbeeld Landal Greenparks er bij te betrekken, het plan voor een indoor speelpark nogmaals te bekijken of een kinder-georiënteerde horeca gelegenheid op te zetten (pannenkoekenhuis?).

Op verzoek van enkele inwoners zal de VVD op korte termijn met bezorgde inwoners om tafel gaan om de ideeën en wensen die leven nader te bespreken.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer