Internationale Vrouwendag

HOLTEN – De werkgroep Dubbelportret nodigt vrouwen uit de gemeente Rijssen-Holten uit om elkaar te ontmoeten op Internationale Vrouwendag op dinsdag 8 maart 2016.

Het programma wordt georganiseerd door de werkgroep Dubbelportret*. Doel is het stimuleren dat vrouwen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten en leren kennen. Internationale Vrouwendag is een dag die wereldwijd wordt gevierd door en voor alle vrouwen. Een dag die ook in het teken staat van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Een dag die er is om onrecht van vrouwen aan te kaarten. In veel landen hebben vrouwen geen gelijke rechten ten opzichte van de man en worden de vrouwen onderdrukt. In Rijssen-Holten vieren we Internationale Vrouwendag door een bijeenkomst te organiseren in het Parkgebouw in Rijssen, Oosterhofweg 49. De start is om 13.30 uur.

Op Internationale Vrouwendag staan wij stil bij het verhaal van de vergunninghouder en de vrijwilligers die deze nieuwkomers begeleiden bij de integratie en participatie in Rijssen-Holten. Tijdens de vlucht en verblijf op het AZC hebben de mensen al veel mee gemaakt. Op het moment dat de vergunninghouder in de gemeente komt wonen is alles nieuw en moet er veel worden geregeld. De integratiecoaches van de Werkgroep Vluchtelingen staan de nieuwkomers bij en helpen met de eerste opstart in de gemeente. Zij coachen hen naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. In de bijeenkomst vertellen Diana Koster, vrijwilliger Werkgroep Vluchtelingen en een nieuwkomer hun verhaal over het coachen en het wonen in Rijssen-Holten.

Opgave
Belangstellenden kunnen zich telefonisch of via e-mail aanmelden voor Internationale Vrouwendag bij Chantal Huisman, telefoon (0548) 854 426, e-mail: [email protected].

Programma
13.00 uur    Ontvangst met koffie en thee in de lounge
13.30 uur    Welkom door  Chantal Huisman, medewerker gemeente Rijssen-Holten
13.35 uur    Het verhaal van:    – Diana Koster, vrijwilliger Werkgroep Vluchtelingen
– Aniek Eggink, coördinator Werkgroep Vluchtelingen
– Vergunninghouder uit de gemeente Rijssen-Holten
14.30 uur    Walk en talk in en om het Parkgebouw
15.30 uur    Afsluiting met high tea

*Deze bestaat uit vertegenwoordigers van o.a. Vrouwen van Nu, Suryoye Aramese Culturele Vereniging ABGAR, Turkse vereniging SSR, Molukse stichting Teripang  en de gemeente Rijssen-Holten.

Reacties zijn gesloten.