Paasvuur Dijkerhoek wordt een uur eerder ontstoken

Holten/Dijkerhoek – Ondanks dat traditiegetrouw de paasvuren in Holten om negen uur ‘s avonds worden ontstoken, steekt ook Paasvuur Dijkerhoek de paasbult een uur eerder aan. Daarmee volgt de organisatie de concurrent; Espelo. Het paasvuur wordt wel op dezelfde plek ontstoken, namelijk aan de Boerendanssteeg. Hiermee is het evenement aantrekkelijker geworden voor de jeugdige toeschouwers. Mede doordat Pasen dit jaar relatief vroeg valt, past dit prima in de jarenlange wens van de organisatie. Nu kunnen kinderen langer genieten van het vreugdevuur.

Uit het hele land trekken op eerste paasdag honderden, dan wel duizenden mensen naar Holten. De organisatie van Dijkerhoek schat dat hun brandstapel dit jaar bijna 20 meter hoog wordt, en meer dan 6000m³ inhoud heeft. De vuurzee is dan ook spectaculair voor het oog.

In Holten strijden al jaren lang verschillende buurtschappen om de grootste en de mooiste ‘Boake’. De grootste van Holten betekent ook automatisch de grootste van Nederland. Afgelopen twee jaar won Espelo de strijd, daarvoor won Dijkerhoek viermaal. Mede omdat dit jaar Espelo, bij winst, de wisselbeker mag houden is Dijkerhoek vastberaden. De grootste staat dit jaar in Dijkerhoek.

Meer informatie is te vinden op de website http://www.paasvuurdijkerhoek.nl

Reacties zijn gesloten.