“IJzeren gordijn” op Smidsbelt

12

In de loop der jaren is de functie van Smidsbelt steeds meer verschoven van detailhandel naar horeca. Een mooie en positieve ontwikkeling wat een aantrekkingskracht heeft op zowel onze inwoners als toeristen. Dat Smidsbelt daarom wordt afgesloten voor auto’s, is geen verkeerd idee. Echter, de manier waarop dat wordt vorm gegeven, roept vraagtekens op bij VVD Lokaal.

“Het college heeft besloten om paaltjes te gaan plaatsen om zo Smidsbelt autovrij te maken. Die paaltjes zijn ten eerste behoorlijk duur en ten tweede vinden wij het niet mooi en uitnodigend staan”, aldus Elsbeth Deijk, raadslid voor VVD Lokaal. “Waarom gelijk dui-zen-den euro’s betalen voor die paaltjes terwijl er ook andere oplossingen zijn? Ik denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van verkeersborden en (strengere) controles of het plaatsen van mooie, sierlijke bloembakken”, denkt Elsbeth Deijk hardop.

In het voorstel van het college is echter te lezen dat handhaving vrijwel onmogelijk is en dat daarom voor de paaltjes wordt gekozen. “Bijzondere beredenering”, vindt Elsbeth Deijk. “Het geld wat nu wordt besteed aan de paaltjes, hadden we ook in de handhaving kunnen stoppen. Wij zijn zeker voor een veilig en autoluw Smidsbelt, maar vinden de paaltjes niet het juiste middel”, zegt Elsbeth Deijk tenslotte.

12 Reacties
 1. Jan Paapen van De
  Jan Paapen van De zegt

  Afsluiten die handel , weg met die auto’s . Mooie grote terrassen , en een mooi waterpartijtje. Veiligheid en duidelijkheid .

  1. Elsbeth Deijk
   Elsbeth Deijk zegt

   Jep, helemaal voor verkeersluw Smidsbelt ?

  2. Angelique Rensen
   Angelique Rensen zegt

   Helemaal mee eens

  3. Elly Heyda-Bijsterveld
   Elly Heyda-Bijsterveld zegt

   Mee eens

  4. Rozalien Oolbekkink
   Rozalien Oolbekkink zegt

   Mee eens!

 2. Lieke Tijhof
  Lieke Tijhof zegt

  of het nou paaltjes zijn of bloemen of allebei, zolang het maar veilig wordt voor kinderen en volwassenen om rustig te kunnen lopen of spelen.

 3. Remmelt De Koff
  Remmelt De Koff zegt

  Gewoon geen auto door het dorp
  Parkeerplaats genoeg achter kultuurhuis
  Kandelaar en kalverstermansweide.
  Kleinstukje verder lopen kan geen kwaad!

 4. Gerda Zwiers
  Gerda Zwiers zegt

  Geen auto’s op Smidsbelt. Terrassen alleen langs de rand en niet bijna op de waterpartij of midden op t plein zodat t effect van een ruim plein verloren gaat. De “hekken” om t terras van Tastoe zijn ook erg lelijk en nemen t zicht op de fonteintje weg voor de mensen die er zitten. Jammer.

 5. Sietze zegt

  Paaltjes? Een prima idee. Vooral als er een ambulance bij het Kulturhus /Tastoe moet zijn!
  Welke bestuurder bedenkt dit. Wat een schande.

  1. Erik Rottink zegt

   Sietze, er is een achteringang hoor ! En er kan van bv de Kerkstraat wel een inrit vrij blijven voor o.a. de toelevering, maar dat moet een ‘niet uitnodigende’ ingang zijn denk ik.

 6. Jans Slotboom
  Jans Slotboom zegt

  ?

 7. Erik Rottink zegt

  Smidsbelt afsluiten, dat wereldtijdpad zijn heel veel meer paaltjes en kosten heel veel meer geld, dus waar heb je het over? verder alleen Dorpsstraat inrijdend verkeer dat alleen via de Kalfstermansweide en Kerkhofsweg weer weg mag rijden, dan heb je al dat woon- werk en ander sluipverkeer ook niet meer. Nu is het een woonerf? Hmm… wie rijdt er stapvoets ??

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer