Dalfsen 2 een maatje te groot voor Holtense handbaldames

0

Na de thuisoverwinning op Dalfsen eerder dit seizoen (33-32) wisten de dames van Holten dat dit een zware wedstrijd zou worden. Met deze overwinning in het achterhoofd reisden de dames/supporters van Holten naar de mooie grote sporthal de Trefkoele in Dalfsen.

De trainer van Holten (Mark Commandeur) vond dat er dit keer ook kansen lagen op winst. Als er maar scherp, geconcentreerd en met veel strijdlust gehandbald zou worden. De wedstrijd begon aan beide kanten scherp, er werden geen ‘domme fouten’ gemaakt en beide teams komen makkelijk tot scoren. Zonder moeite kunnen de teams elkaar volgen en uit bijna iedere aanval te scoren. Dit resulteert in een 5-5 stand na 8 minuten spelen. De dames van Holten werden vanaf dat moment iets slordiger. Waar Dalfsen alles binnenkant paal in het doel schiet, gaan de ballen van Holten juist binnenkant paal uit het doel. Dit resulteert in een ruststand van 17-12 in het voordeel van Dalfsen.

Dalfsen begint net iets beter dan Holten aan de tweede helft Alle speelsters van Dalfsen schieten met “scherp”. De ballen van afstand zijn onhoudbaar om te blokken en de schoten vanuit de hoek zijn zo bloed scherp dat er betwijfeld werd of er keepsters zijn die deze ballen wel tegen konden houden. Holten kwam langzaam iets dichterbij tot 26-22 met als grootste prestatie het eerste doelpunt in dames 1 van jeugdspeelster Elise Nijland. Tegen het laatste slot offensief van Dalfsen was Holten niet opgewassen. Toen het eindsignaal klonk was de stand 34-25 in het voordeel van Dalfsen.
Zondagmorgen a.s. 18 maart om 11:00 uur spelen de dames van Holten in sporthal ’t Mossink weer een belangrijke wedstrijd namelijk tegen Kwiek 3. Om uit de degradatiezone te komen hebben de dames eigenlijk een overwinning nodig.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer