Herdenkingsactiviteiten Bevrijding Holten

0

In het kader van de herdenking van de bevrijding van Holten op 8 en 9 april 1945 verzorgen de Stichting Viering Nationale Feestdagen (SVNF) en de Oudheidkamer Hoolt’n gezamenlijk een aantal activiteiten.

Op maandagmorgen 9 april wordt ’s morgens de vlag gehesen bij het Holtense Kulturhus. Wij zouden het heel fijn vinden als Holtenaren ook op deze dag de vlag zouden willen uithangen als extra teken van feestelijkheid. Om 09.30 uur wonen de leerlingen (en begeleiders) van groep 8 van OBS de Holterenk een lezing over de Jodenvervolging bij in de Oudheidkamer. Vervolgens gaan de scholieren vanaf 10.00 uur op diverse plekken in de Dorpsstraat, Oranjestraat en de Burgemeester van der Borchstraat in Holten de Stolpersteine (struikelsteentjes) poetsen en ontvangen zij na afloop in de Oudheidkamer koek met limonade en een herinneringsboekje.

’s Middags is er om 14.00 uur een rondleiding op de Canadese Begraafplaats in Holten. Hiervoor dient u zich vooraf aan te melden bij SVNF via tel. 0548-362306 of e-mail: [email protected]. De kosten voor de rondleiding bedragen € 3,- per persoon.

’s Avonds om 19.30 uur toont de werkgroep Film van de Oudheidkamer in de voormalige raadzaal een film van de heren G. Dijkink en J. Stam, getiteld “Oorlogservaringen”. Hiervoor dient u zich vooraf aan te melden bij de Oudheidkamer via tel. 06-83143297 of e-mail: [email protected]. Aan de filmavond zijn geen kosten verbonden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.