Herdenking Holten 4 mei 2018

Het bestuur van de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen (SVNF) heeft voor 4 mei weer een programma samengesteld.

Om 11.00 uur verwelkomt voorzitter Marc Fraser alle aanwezigen op de Canadese Begraafplaats in Holten en volgt er een toespraak van Hare Excellentie de Ambassadeur van Canada mevrouw S. Nölke. Op het programma staan o.a. de Act of Remembrance, the Lament en the Commitment to Remember, gevolgd door de jaarlijkse kranslegging met muziek van de Holtense Muziek Vereniging en de Pipers van het Highland Regiment.

Na de toespraak van burgemeester Arco Hofland is er de traditionele bloemlegging door de leerlingen van de basisscholen en ook van het speciaal onderwijs, gevolgd door het voorlezen van een gedicht. De herdenking wordt afgesloten met de volksliederen van Nederland en Canada. Aan de Holtenaren wordt vriendelijk verzocht om zoveel mogelijk te voet of per fiets te komen.

’s Avonds is er de lokale herdenking van de Holtense oorlogsslachtoffers. De aanvang is om 19.00 uur in de Dorpskerk met medewerking van gastspreker oud-burgemeester Mr. W. Ridder van Rappard, Dominee Roozeboom, het Holtens Mannenkoor en organiste mevrouw F. Veltkamp-Groenewegen. Om 19.40 uur start de Stille Tocht naar het monument aan de Molenbelterweg. Vanaf 20.00 uur wordt de herdenking bij het monument voortgezet met medewerking van de Holtense Muziek Vereniging en zal er ook hier een kranslegging plaatsvinden.

De inwoners van Holten en de omliggende buurtschappen hebben inmiddels het uitgebreide SVNF-programmaboekje in de bus ontvangen. Meer informatie is ook te vinden op de website http://www.svnf.nl.

1 reactie
  1. Rick Thomson zegt

    Not a picture from this year, as I am not in it.

    R. Thomson

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer