Hoe is het nu met……..?

0

Voor de rubriek “Hoe is het nu met….?” gaan we op bezoek bij Holtenaren in het buitenland. Deze keer geven we het woord aan Gerwin Oonk in Amerika
 
Wat is je naam?
Gerwin Oonk
 
Wat is je huisnaam oftewel: woar bin ie er ene van?
Van de Veldfiske (de redactie behoudt zich het recht op spelfouten voor)
 
Wanneer heb je Holten verlaten, waarom en met welke bestemming?
1998, bestemming Atlanta, VS.
 
Wat is je leukste herinnering aan Holten?
Cafe Maats, Holten A2 (voetbal vereniging)
 
Wat doe je nu en waar woon je nu?
Ik woon nog steeds in Atlanta.
 
Ik ben origineel naar de VS verhuist voor een bedrijf dat heet AMB i.t. (tegenwoordig Mylaps, website: http://www.mylaps.com ).

Mylaps maakt tijdwaarnemingsystemen voor de race wereld (Formule 1, MotoGP enz.). Ik werkte voor dat bedrijf in Nederland en omdat de amerikaanse markt zo groot was, stelde ik voor om een vestiging te openen in de VS. Dat vond men een goed idee en vervolgens heb ik een kantoor geopend in Atlanta. Ging erg goed dus ik werd gevraagd om een kantoor in Japan (Tokyo) te openen en vervolgens een kantoor in Australie (Sydney). Ik was “Director of Marketing & Sales worldwide” en reisde tussen de 4 kantoren. In die tijd was ik zeker 6 tot 8 keer per jaar in Holten.
 
Sinds 2006 ben ik President en eigenaar van de Frabel Studio, een glaskunst studio opgericht in 1965 door Hans Godo Frabel. Wij maken glaskunst voor museums, botanische tuinen (grote installaties) en voor prive verzamelaars, zoals Oprah Winfrey, President Jimmy Carter, Barack Obama enz. Ga naar http://www.frabel.com voor meer info.
 
Ben je nog wel eens in Holten te vinden?
Jazeker! 2 tot 3 keer per jaar, maar sinds ik getrouwd ben en een zoontje heb veel minder.
 
Wat mis je het meest aan Holten?
Vrienden en familie. En kroketten, die hebben ze in Amerika niet.
 
Van wie uit Holten zou je nog wel eens iets willen horen?
Er zijn er weinig waar ik niet van zou willen horen!
 
Heb je nog een tip voor alle achterblijvers in Holten?
Ja, probeer je niet al te druk te maken over de hoge belastingen in Nederland. Ik werd daar persoonlijk echt doodziek van en ben gelukkig dat ik naar een land ben verhuisd waar dat veel minder is, zodat je meer overhoud voor leuke dingen. Een stuk eerlijker, in mijn ogen.
 
Gerwin, hartelijk dank voor je verhaal. Wil je ook wat vertellen over je ervaringen in het buitenland of wil je graag weten hoe het met iemand in het buitenland gaat? Laat het ons weten via [email protected]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.